Fergeteges nyáresti koncert élménnyel ajándékozta meg a helybélieket a kiszombori önkormányzat. A Cimbaliband zenekar hatalmas sikert aratott műsorával.

Fantasztikus koncertet adott szombat este Kiszomboron a Cimbaliband zenekar. Igaz a kedvezőtlen időjárás miatt a Rónay-kúria zeneteraszára tervezett szabadtéri koncert helyett az Ady Endre Művelődési Házban léphettek színpadra, de így is fergeteges hangulatot teremtettek. A Cimbaliband zenekar tagjai vérbeli muzsikusok, akik játékukkal és virtuozitásukkal valósággal lenyűgözték a koncert nézőit, hallgatóit.

A zenekar vezetője, Unger Balázs külön megjegyezte, hogy nagyszerű közönségnek játszhattak.

A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A banda tagjainak jelentős a népzenész múltja, így a Cimbaliband “boszorkánykonyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalták a hallgatóságuk elé, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazzel, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a “cimbalom Chuck Berry-je” ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus “keverőpult” mögül.

A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll! A zenekar, ahogy arról a kiszomboriak szombat este meggyőződhettek: mesterien gyúrja össze az autentikus népzenei gyűjtéseket az életigenlő szerzeményekkel. Azaz feldolgozták és újra megszerettették a hazai zenéket a fiatalokkal, és persze az idősebb korosztály tagjaival!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest