2014-ben alakult meg az Ütős-Sport Egyesület, amelynek jelenleg mintegy 50 tagja van. Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból teniszpályát szeretne kialakítani az egyesület.

15 évvel ezelőtt alakult meg a makói Ütős-Sport Egyesület, amely jelenleg Siska József edzővel, Fejes Ferenc elnökkel és Kovács Gábor edzővel, alelnökkel működik. A sportegyesületnek jelenleg közel 50 aktív tagja van különböző korosztályokból és a Tinódi utcai volt vízmű teniszpályáján gyakorolnak, amelyet az önkormányzattól bérelnek, télen pedig az Almási utcai általános iskola tornatermében edzenek.

Kovács Gábor alelnök elmondta, nemrég pályázatot nyújtottak be az EMMI-hez a Magyar Tenisz Szövetség támogatásával: az első 6 millió forintot már elnyerték, azonban a szövetség ígérete szerint újabb 6 millió forintot kaphatnak a makói teniszezők. Az összegből Tatár utcán alakíthatnak ki egy négyrészes pályát és a területet az önkormányzat ajánlotta fel. Az önkormányzat által további 300 ezer forintos támogatást is kapott az egyesület, amelyből a pályaberuházást szeretnék elindítani, továbbá a napi működést, a bérleti díjat és különböző eszközfejlesztést fedeznek belőle.

Az egyesület a tavalyi évhez hasonlóan szervez tenisztábort, a tagok pedig olyan versenyeken vesznek részt, mint a veterán és amatőr megmérettetések.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest