Jóni Máté, a Halker-Királyteam Kick-box Akadémia K1-es világbajnok sportolója tegnap délután a Continental Contitech családi napján tartott bemutatót a makói Királyteam akadémia fiatal kick-boxosaival. A nemrég az Exatlon Hungary-t is megjáró Mátéval készítettünk interjút.

– Miért pont a kickboxot választottad?

– Ez egy nagyon jó kérdés, amire még sosem tudtam válaszolni: nagyon beleszerettem ebbe a sportágba, nagyon tetszik, hogy mennyire kitartó tud lenni az ember és feszegetni tudja a határait.  

– Annak idején hogyan kerültél kapcsolatba a Királyteammel?

– Tavaly szeptemberben volt egy klubváltásom, és mivel már régóta színpatikus csapatnak gondoltam őket, illetve Király Istvánnak nagy tisztelője vagyok a munkássága és a Királyteam összessége miatt.

– Nemrég voltál az Exatlon Hungary-ben, milyen volt?

– Ebbe a műsorba engem meghívtak. Azt tudom mondani, hogy nagyon jó, hosszú és nehéz volt. Dominikán 62 napon át egy csodálatos helyszínen éltünk. Azt gondolom, ez is egy verseny volt nekem, de ettől függetlenül egy állomás is.

– Mi volt a legnehezebb benne?

– A legnehezebb az volt benne, hogy a családomtól távol voltam és teljes elzártságban voltunk: például, nem volt nálunk mobiltelefon, így semmilyen információt nem tudtam itthonról. Talán ezt emelném ki.

– Mi tud motiválni a sportban?

– Azt gondolom, hogy az embernek mindig motivációra van szüksége ahhoz, hogy előre tudjon lépni, illetve tudjon haladni. A mindennapok motiváltsága egy borzasztóan nehéz dolog. Nekem is vannak pesszimista napjaim, de azt gondolom, én motivált tudok maradni, és talán ez, ami miatt sikereket tudok elérni.

– Milyen érzés, hogy most már te is tudsz embereket motiválni?

– Ez egy csodálatos érzés! Igyekszem az országot bejárni, rengeteg gyerekhez elmegyek és szeretnék hátrányos helyzetben élő kicsikhez is ellátogatni még idén. Kis falukban, iskolai rendezvényeken veszek részt. Amikor meglátom a gyerekeket, ahogy néznek és várnak engem, az egy csodálatos dolog és talán ez az, ami miatt megéri ez az egész.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest