Kerékpárra pattantak a bölcsisek és a szüleik, szezonnyitó volt a Hagymatikumban, Somogy és Veszprém megyei csapatok nyerték a csecsemőgondozási versenyt, idén is sok gyermekvállalás lesz Apátfalván – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Mintegy harmincan vágtak neki a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által szervezett kerékpártúrának, amelyre a bölcsődébe járó gyerekeket és szüleiket invitálták meg. A közel 10 kilométeres táv úti célja a  Hinkó Tanya volt.

Szinetár Dórával nyitotta meg a Hagymatikum Gyógyfürdő a nyári szezont: a nap folyamán sokszínű programokkal várták a fürdőzőket.

16 megyéből érkeztek az országos kisded- és csecsemőgondozási versenyre résztvevők Makóra: az elméleti és gyakorlati megmérettetésekből álló napot Somogy és Veszprém megyei csapat nyerte.

Idén 583 mű érkezett be, Szentpéteri Csilla szíve szerint az összesre ítélt volna díjat, de így is számtalan gyerek kapott elismerést a Láttad-e már a zenét rajzversenyen. A kezdeményezésre hatalmas az érdeklődés és rengeteg támogatója is van, így a zongoraművésznő mindenképpen folytatni szeretné.

Az elmúlt időszakban minden hónapban tudott az apátfalvi önkormányzat újszülötteket köszönteni a településen. Péntek délelőtt – májusban már másodjára – négy babánál járt Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester.

A makói térség országgyűlési képviselője új feladatot kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől, és már bele is vetette magát a geszti Tisza-kastély felújítását célzó munkába. Közösségi oldalán erről videóban is beszámolt.

Bemutatkozott a Nemzeti Légió Szegeden – Dorogi György, a Nemzeti Légió nemzetvédelmi tagozatának vezetője közölte: elindítják azt a jogi folyamatot, amely a szervezet bejegyzéséhez szükséges. Egykor a Magyar Gárda alapításában is résztvevő politikus közölte, a tervek szerint a szervezet július végén kezdi meg működését.

A mai napot pedig a Lumineers dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest