Akárcsak az előző években, idén is megannyi koncert színesíti majd a várost a nyár során: vasárnap este közel száz zenész fogott hangszert az első koncerten.

Különleges hangversenyen vehettek részt azok, akik a Makovecz térre látogattak, hiszen a Makói Magán Zeneiskola egyesített koncert és ifjúsági fúvószenekara adott elő szebbnél szebb műveket, a zeneiskola szólamvezető tanárainak közreműködésével. 

A megjelenteket Csikota József köszöntötte, aki elmondta: közel százan állnak a közönség elé, ez pedig jó lehetőség arra, hogy a fiatalabbak jó példát lássanak és tanuljanak az egyesített koncerten. Mint a jelenlévők megtudhatták, a mai, Fesztiválra hangolva címet viselő hangversennyel pedig az augusztusi 20-i, illetve az oroszországi fellépésre hangolódnak.

– Jön a nyár és mi mégis egyre jobban ráhangolódunk a zenére, a zenének az üzenetére, a pozitív energiákra és az örömteliségre, ebből szeretnénk ma egy kis ízelítőt adni önöknek – emelte ki a karnagy-igazgató.

Az “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben elnevezésű, EFOP 1.5.3-16-2017-00037” jelű pályázat keretében megvalósuló programban következő vasárnap a Blues Bell Zenekar áll színpadra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest