A makói térség országgyűlési képviselője új feladatot kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől, és már bele is vetette magát a geszti Tisza-kastély felújítását célzó munkába. Közösségi oldalán erről videóban is beszámolt.

– Ebben a házban élt Tisza Kálmán, Magyarország miniszterelnöke, és ebben a házban született Tisza István, későbbi magyar miniszterelnök. Mindketten a nagy Magyarország kiváló államférfiai voltak. – mondja videójában a geszti Tisza-kastélyról Lázár János. Hozzáteszi: a magyar kormány szándéka, hogy egy teljes felújítást követően az egész épületet, és telket a Magyar Református Egyház kezelésébe adja.

A kastélyból egy olyan épületkomplexumot szeretnének létrehozni, ami egyszerre lesz nemzeti emlékhely, és szolgálja a református egyház céljait is, avat be a részletekbe a képviselő.

– Két éves munka kezdődik, hogy a romokból létrehozzuk Magyarország egyik legfontosabb nemzeti emlékhelyét. – fogalmazott, kiemelve, hogy ez egy rendkívül megtisztelő, ám egyúttal nagyon nehéz feladat számára.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest