Az elmúlt időszakban minden hónapban tudott az apátfalvi önkormányzat újszülötteket köszönteni a településen. Péntek délelőtt – májusban már másodjára – négy babánál járt Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester.

Megnőtt a gyermekvállalási kedv Apátfalván: Szekeres Ferenc polgármestertől megtudtuk, 2019 első felében 13 baba született a településen és a védőnőnél 16-an jelezték, hogy hamarosan szülői örömök elé néznek. A polgármester kiemelte, természetesen még ezután is jelentkezhetnek a leendőbeli kismamák, így további népességnövekedés elé tekintenek. Péntek délelőtt három kislányt és egy kisfiút köszöntött a polgármester Kiszely János Pálné alpolgármesterrel. Elsőként Marcocian Alinánál jártak. Az édesanya, Lakatos Dzsamilla elárulta, a kislány április 11-én született.

– Az anyaság nehéz, de megéri. Imádjuk Alinát! Anyukám és párom nagyon sokat segít, így könnyebb – mesélte Dzsamilla. – A babakötvénynek nagyon nagy segítség, mindent a kislányra fordítunk. Egy hónapban közel 50-60 ezer forintot költünk pelenkára, tápszerre és kis ruhákra is, hiszen gyorsan kinövi őket.

A Vízhányó családban második babaként érkezett meg Kincső április 8-án. Testvére Marcell két évvel idősebb. Vízhányóné Süli Melinda is elmondta, a 40 ezer forintos támogatást a két picire költik el. A kis Kincső nagyon jó baba, bár az éjszakát még nem alussza át.

– Mivel Marci sem szobatiszta még, így pelenkát és törlőkendőt veszünk belőle. Mindenképpen a gyerekekre fordítjuk – mondta Melinda.

Borbély Rita és Benke László második közös gyermekeként született meg Benke Borbála március 25-én. A kicsi Borival a mindennapok gyorsan telnek, Rita elmondása szerint.

– Párom első házasságában született egy lánya, ő már 13 éves és nagyon sokat tud segíteni. Bori bátyja 5 évvel idősebb, és a maga módján próbál segíteni. Párom is nagyok aktív, tisztába rakja, eteti, nem ijed meg – fogalmazott Rita. A bébikötvényt szeretnék félrerakni, és ha Bori nagyobb lesz, majd felhasználja, amire szeretné.

Kakas Zalán április 2-án született Kakas-Szueta Zsáklin és Kakas Árpád első gyermekeként. Bár Zalán 23 óra 50 perckor született, ez nem befolyásolja az éjszakai alvásban.

– Nagyon gyorsan telnek a napok, mindig csak arra eszmélek fel, hogy már a fürdetésnél járunk. Zalán nagyon jó baba, igazi mintababa: háromóránként kel, eszik, alszik és igazából nem hallottuk a hangját még – fogalmazott Zsáklin. – Az anyukám, vagyis a mama, illetve a tata is rengeteg segít, és persze Árpi is kiveszi a részét mindenből.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest