Idén 583 mű érkezett be, Szentpéteri Csilla szíve szerint az összesre ítélt volna díjat, de így is számtalan gyerek kapott elismerést. A kezdeményezésre hatalmas az érdeklődés és rengeteg támogatója is van, így a zongoraművésznő mindenképpen folytatni szeretné.

Szentpéteri Csilla 2015-ben indított útjára Láttad-e már a zenét címmel egy interaktív diák koncertsorozatot, amellyel zenésztársaival 32 városban jártak. Ezután jött az ötlet arra, hogy mi lenne, ha a gyerekek rajzolnának a műveire, ennek koncepcióját közösen találták ki Nadobán Zsuzsannával.

A tavalyi első rajzverseny még 6 és 14 éves kor között zajlott, arra 541 pályamű érkezett, olyan nagy volt az érdeklődés, hogy mindenképp folytatni akarták. Idén már 6 és 18 éves kor között lehet jelentkezni, végül 583 rajz közül kellett válogatnia a zsűrinek.

– Számomra lenyűgöző és döbbenetes, hogy rengeteg olyan alkotás van, amelyből lehetne egy komoly országos kiállítást rendezni turnéval, ahol be lehetne mutatni a zenéimet és kiállítani a diákok alkotásait. 80 díjazottunk van, egyszerűen nem tudtuk tovább szűkíteni ezt a mennyiséget. Én szívem szerint az összesre díjat adnék. – mondta el portálunknak Szentpéteri Csilla.

 

 

A rajzoláshoz rengeteg féle technikát lehetett alkalmazni, miközben a gyerekek a zongorművésznő saját szerzeményeit és átiratait hallgatták.

A mai díjátadón a fiatalok értékes nyereményeket vehettek át, amelyeket közel 35 támogató ajánlott fel. A korcsoportok első helyezettjei például a Duocor Bt. által biztosított mágneses rajztáblákat kaptak, de emellett többek között mesekönyvek, bögrék, pólók, hátizsákok is gazdára találtak.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest