Kegyetlen gyilkosság történt Párizsban: egy Franciaországban élő, algériai buszvezető szándékosan elgázolt egy kocsijából kiszálló sofőrt, mert összevesztek. Miután az autó vezetőjét elütötte – a szerencsétlen ember azonnal meghalt. A buszvezetőt letartóztatták. A vád egyértelmű: szándékos emberölés, azaz gyilkosság – írja az Origo.

A Le Parisien számolt be róla először, hogy példátlan gyilkosság történt Párizsban. Egy Omar M. nevű algériai állampolgár, aki Párizsban buszsofőrként kapott munkát, szándékosan halálra gázolt valakit. A francia újságok gyakorta nem közlik a súlyos bűncselekményt elkövető bűnözőnek még a keresztnevét sem, amennyiben bevándorló hátterű emberről van szó – ezúttal kivételt tettek.

Mindez fényes nappal, Párizs belvárosában, a Quai Voltaire-en történt. Egy busz – a rendőrség véleménye szerint – túlságosan közel ment az előtte álló autóhoz, és nekiment, azaz karambolozott vele. Az autó sofőrje, egy 56 éves férfi természetesen kiszállt a kocsijából. Aztán vitatkozni, majd lökdösődni kezdtek. A buszvezető – a 46 éves algériai Omar M. – visszaugrott a buszába, gázt adott, és szándékosan elütötte az akkor még az úttesten, a kocsija mellett álló férfit. A szerencsétlen ember természetesen azonnal meghalt.

A rendőrség szándékos emberölés miatt letartóztatta Omar M.-et.

 

Forrás: Origo | Borítókép: illusztráció

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest