2019. május 24-én a baksi Faluházban került megrendezésre a Csongrád Megyei Önkormányzat szervezésében a közösségi együttműködést erősítő „Életvezetési tanácsadás” című rendezvény. A pályázat célja a résztvevők életminőségének javítása.


Az EFOP-1.6.3-17-2017-00003 Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi program keretén belül „Életvezetési tanácsadást” szerveztek Bakson a hátrányos helyzetű roma lakosság számára.
A rendezvényt dr. Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte a pályázat célját, amely a programban érintett hátrányos helyzetű roma célcsoport életminőségének javítása.
Búza Zsolt, baksi polgármester is üdvözölte a résztvevőket, aki az önkormányzat tevékenységéről, lehetőségeiről nyújtott tájékoztatást.
A délelőtt folyamán interaktív előadások hangzottak el, amelyek az esélyegyenlőség jegyében, a gyermekvállalásról, családi életciklusokról, iskoláztatásról, képzési lehetőségekről adtak bővebb információkat.
Az EFOP társadalmi felzárkózás-politikájának alapvető célja a halmozottan hátrányos helyzetű roma származású emberek alkalmassá tétele a munkaerő-piacon való megjelenésre, a települések helyi megtartó képességének erősítése, az oktatási és képzési rendszerek munkaerő-piaci igényekhez való igazodásának javítása, a tanulásból a munkába történő átmenet megkönnyítése, a közszolgáltatások, társadalmi-gazdasági javak egyenlő esélyű hozzáférésének javítása.
A program hozzájárul ahhoz, hogy hatékonyabban valósuljanak meg a tartós szegénységben élők és romák integrációja, a velük foglalkozó szervezetek eredményes beavatkozását segítő fejlesztések, innovatív megoldások.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest