Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Össze-vissza mennek a föld alatt a közműcsövek a piacon, ezért csúszik a beruházás, nagy érdeklődés övezi a Család és KarrierPONT képzéseit, ismét ingyenes bárányhimlő elleni védőoltás Makón, több mint 300 ember mozdult meg Csanádpalotán – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Fórumon számolt be a piac beruházás haladásáról a kivitelező, aki egyúttal arra kérte a részt vevőket, hogy álhírek gyártása helyett inkább kérdezzenek tőlük. Három problémát már kiküszöböltek, egyet kell még megoldaniuk, hogy normálisan haladhasson az építkezés.

Újabb Család és KarrierPONT-os képzések értek zárónapjukhoz a tegnapi napon: 64-en vehették kezükbe a képzések elvégzéséért járó tanúsítványt és a 14900 forint értékű motivációs díjat.

Ismét ingyenes bárányhimlő elleni védőoltás Makón – először 2016-ban döntött arról a képviselő testület erről, most 2 millió forintot különítettek el, a 2016. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. között született gyerekek szülei kérhetik.

A Tulipán utcai rendelő felújítására is pályázik a város – az idei költségvetés terhére már mintegy 6 millió forintot elkülönítettek rá, most további 23 millió forintra nyújtottak be pályázatot, ezzel teljes mértékben megújulhat az épület.

Testületi ülés keretén belül döntöttek az óvoda új intézményvezetőjéről Földeákon, de szó volt a vagyonrendelet módosításáról is.

Eredményes volt az önkormányzat tavalyi gazdálkodása, nyert a konyhapályázat, valamint három utca és egy tér járdáinak részbeni felújítására pályázik a község – derült ki a tegnapi magyarcsanádi testületi ülésen.

Sok település szervezett sportprogramokat a Kihívás Napjára, Csanádpalotán nem bízták a véletlenre, 9 helyszínen 11 eseményre várták a több száz résztvevőt.

Nem unatkozik a 79 éves földeáki Megyesi János, akinek állandó, de folyton változó fényképekből álló fotókiállítása látható a helyi művelődési ház aulájába. A fotózás 20 éves kora óta érdekli, 5 éve a helyi citerazenekar köcsögdudásaként lép a színpadra. Ide pedig a zene szeretete és a magnója révén, illetve egy próbajáték után került be.

A mai napot pedig Vance Joy dalával indítjuk!