35,71 szá­za­lé­kot kapott abban a körzetben, ahol a leg­több török ven­dég­mun­kás lakik. De to­vábbi 14 kör­zet­ben is két szám­je­gyű ered­ményt ért el. – írja a Ripost.

A BIG nevezetű németországi párt a duisburgi Meiderich-Beeck szavazóhelyiségben tartott EP választásokon alaposan megverte az összes jól ismert pártot. Nem is akármennyire. Ők 35,71 százalékot hoztak, míg a második helyen az SPD alig 17-et., a Zöldek 13-at, a Die Linke (A baloldal) közel 11-et. A legnagyobb vesztes Angela Merkel pártja a CDU, mindössze 8,24 százalékot ért el.

Ravaszul kitalálták a BIG párt nevét, az ugyanis jótékonyan eltakarja a valóságot. A három betű a “Bündnis für Innovation und Gerechtigkeit” – ból származik, azaz az innováció és igazság szövetségének nevezik magukat, mintha ez bármit is jelentene.

A pártot még csak nem is Németországban, hanem Isztambulban jegyezték be, 2010-ben – írta a Wochenblick. Németországban, ugyanabban az évben alapította a bonni török üzletember Haluk Yildiz, aki többször is hangoztatta, hogy a BIG nem iszlámpárt amely kizárólag a törököknek vagy a muzulmánoknak szólna.

Valóban, a párt nyitott a keresztények számára is, azonban már a neve is egyértelműen jelzi, hogy “rokonságban áll” Erdogan török elnök pártjával, az APK-val, amelynek neve Igazság és Fejlődés Pártja. Ahhoz sem kell túl nagy fantázia, hogy kitaláljuk, honnan kap bőkezű támogatást a BIG.

Ez a párt eddig csupán egy számjegyű eredményeket ért el. Most azonban nem csak az említett körzetben, hanem Duisburg másik 14 körzetében is két számjegyű szavazatot kapott.

Borítóképünk illusztráció.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest