Ezen a részen áll jelenleg az Alföldvíz kék konténere, de hamarosan itt építik meg a csanádalberti községi piacot, egy pályázatnak köszönhetően.

Már megvan a leendő csanádalberti piac faanyaga, s azt az időjárás-állóság érdekében kezelték is, így hamarosan megkezdődik az építkezés. A leendő piac a község központjában, a templom pitvarosi oldala felőli területen épül, ott ahol jelenleg az Alföldvíz Zrt. kék konténere.

Így a leendő őstermelői piac gyakorlatilag mindenhez közel lesz és jól megközelíthető, hiszen nem csak az Isten háza, de a művelődési ház, az idősek napközi otthona és a közégháza is a közvetlen közelében lesz.

A leendő helyszín, egyelőre csak a kék konténerrel

– Folyamatban van a részben fedett kis piac kialakítása, mely első ütemének kialakítása – mondta portálunknak Csjernyik Zoltán. Csanádalberti polgármestere hozzátette: most kezdődnek a földmunkálatok, s a faanyagot is beszerezték és kezelték, azaz lefestették is annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig kibírja az időjárás okozta megpróbáltatásokat. – A piac 7 millió forint költséggel épül, egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Az első ütemet követően pályázunk majd egy második ütemre is, ez egy hűtőkamra beszerzését és a piacon faló felállítását célozza majd.

A községben egyébként TOP-os pályázatoknak köszönhetően készült el a községház és az orvosi rendelő felújítása, illetve 15 millió forint belügyminisztériumi támogatásból és a község két és félmillió forintos önerejének köszönhetően újul meg a a legsűrűbb forgalom által érintett Jókai Mór és Dózsa György utcák egy-egy szakasza. És 145 millió forintos támogatásból építettek egy új művelődési házat, megvalósítva a helybéliek nagy álmát.

A község ebben a ciklusban, azaz 2014 óta, összesen 400 millió forintból fejlődött.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest