Naponta 250 adagot főznek az Egyesített Népjóléti Intézmény konyháján, a munkálatok ideje alatt is lesz. Az összes eszközt kicserélik, és felújítják az egész épületet.

2018-ban nyújtott be az önkormányzat pályázatot az ENI konyhájának felújítására, amelynek kivitelezői szerződéseit ma reggel írták alá. Farkas Éva Erzsébet elmondta, az épület 1981-ben készült, azóta nagyobb beruházás rajta nem történt. A felújítás kerete 53 millió forint, az önkormányzat 25%, mintegy 13 millió forint önerőt biztosított.

Június közepén kezdődik a beruházás a Kálvin utcai épületen, amelyre nagy szükség volt már, főként, hogy sokféle diétát is kell biztosítania a konyhának, emelte ki Tóthné Balázs Andrea. Az intézményvezetőtől megtudtuk, hétköznaponta 250, hétvégén pedig 80-85 adagot főznek a bölcsődéseknek, az idősek otthonának, a szociális és dolgozói étkeztetéshez is. Az ellátás folyamatos lesz, június 17. és augusztus 31. között rendelik az ételt.

 

 

Az épület felújítását a SZAK-MA CENTER Kft. végzi, Matuszka István ügyvezető elmondta, komoly átalakítás lesz, hogy minden megfeleljen a követelményeknek. Elsősorban a lefolyó rendszert kell nagy javítás alá venni, ami sok bontással jár, de lesz nyílászáró csere, vízvezetékrendszer átalakítás, mozgáskorlátozott feljáró, és külső szigetelést is kap az épület.

A konyha eszközeit is teljesen lecserélik, hangsúlyozta Szőke-Kis János, a Szőke és Társai Kft. ügyvezetője. Mint elmondta cégüknek a gasztronómiai élelmiszer nagykereskedelem területén több tízéves kapcsolata van már makói intézményekkel, így az eszközbeszerzés során az egyeztetések is könnyen fognak majd menni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest