Hírek Kiemelt hírek

53 millió forintból újul meg az ENI konyhája nyáron

Naponta 250 adagot főznek az Egyesített Népjóléti Intézmény konyháján, a munkálatok ideje alatt is lesz. Az összes eszközt kicserélik, és felújítják az egész épületet.

2018-ban nyújtott be az önkormányzat pályázatot az ENI konyhájának felújítására, amelynek kivitelezői szerződéseit ma reggel írták alá. Farkas Éva Erzsébet elmondta, az épület 1981-ben készült, azóta nagyobb beruházás rajta nem történt. A felújítás kerete 53 millió forint, az önkormányzat 25%, mintegy 13 millió forint önerőt biztosított.

Június közepén kezdődik a beruházás a Kálvin utcai épületen, amelyre nagy szükség volt már, főként, hogy sokféle diétát is kell biztosítania a konyhának, emelte ki Tóthné Balázs Andrea. Az intézményvezetőtől megtudtuk, hétköznaponta 250, hétvégén pedig 80-85 adagot főznek a bölcsődéseknek, az idősek otthonának, a szociális és dolgozói étkeztetéshez is. Az ellátás folyamatos lesz, június 17. és augusztus 31. között rendelik az ételt.

 

 

Az épület felújítását a SZAK-MA CENTER Kft. végzi, Matuszka István ügyvezető elmondta, komoly átalakítás lesz, hogy minden megfeleljen a követelményeknek. Elsősorban a lefolyó rendszert kell nagy javítás alá venni, ami sok bontással jár, de lesz nyílászáró csere, vízvezetékrendszer átalakítás, mozgáskorlátozott feljáró, és külső szigetelést is kap az épület.

A konyha eszközeit is teljesen lecserélik, hangsúlyozta Szőke-Kis János, a Szőke és Társai Kft. ügyvezetője. Mint elmondta cégüknek a gasztronómiai élelmiszer nagykereskedelem területén több tízéves kapcsolata van már makói intézményekkel, így az eszközbeszerzés során az egyeztetések is könnyen fognak majd menni.