Belföld Hírek

Kaposváron járt Lázár János

Rombolásból soha nem lesz közösség. Együttműködésből, összefogásból születhet meg egy új Magyarország. – írta közösségi oldalán a makói térség országgyűlési képviselője, aki az új versenyuszoda átadójára hívott meg a város polgármestere.

A   város szülöttéről, Csík Ferenc olimpiai bajnok úszóról elnevezett, a Virágfürdő mellett álló, részben megújuló energiával működő létesítmény az MTI tudósítása szerint a dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodája, amely 4,5 milliárd forintból épült meg. Az átadón Lázár János méltatta Szita Károlynak a köz szolgálatában végzett negyedszázados tevékenységét, majd arról szólt, hogy a közösségek jövőjét a települések megtartó ereje határozza meg.

A megtartó erőt két dolog, a bevándorlás és az elvándorlás, a fiatalok elvándorlása szorongatja egész Európában – mondta.

Utóbbiról megjegyezte, a magyar kormány szövetségese minden olyan településnek, ahol a megtartó erőt fontosnak tartják, ahol arra tesznek esküt, hogy településüket erősebbé, jobbá, nagyobbá teszik. Erre a kormány büszkén költ az adófizetők pénzéből. Példaként említette a 67-es gyorsforgalmi utat, amelynek hamarosan átadják egy szakaszát.

 

 

Lázár János kiemelte: ma a politika sokszor szól a küzdelemről, a versenyről, a hangos szóról, az acsarkodásról és kevés figyelmet kapnak azok, akik ország-, város-, közösség- , vagy nemzetépítésben gondolkodnak. “Biztatom önöket, hogy az utóbbi mellett tegyék le a voksukat, álljanak azok mellé, szövetkezzenek azokkal és működjenek együtt azokkal, akik várost, közösséget és országot akarnak építeni – mondta az átadáson megjelent több száz tagú hallgatóságának.

Ahogy fogalmazott: “rombolásból, ellenállásból soha nem lesz épülő közösség, együttműködésből és összefogásból születhet meg egy új Magyarország és erősödhet Kaposvár”.