Hírek Térség

Az óvoda vezetőjéről döntöttek Földeákon

Testületi ülés keretén belül döntöttek az óvoda új intézményvezetőjéről Földeákon, de szó volt a vagyonrendelet módosításáról is.

Szerda délután testületi ülést tartottak Földeákon: a képviselők zárt ülés keretén belül döntöttek a Földeákért címről. Ezt követően szavaztak a Földeáki Gyermekmosoly Óvoda intézményvezetőjéről is – Sipos Csabánét bízták meg erre a feladatra a közeljövőben. A polgármesteri tájékoztató után a testület elfogadta a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a bölcsődei szolgálat beszámolóját, de a költségvetési rendeletmódosítást is egyhangúan szavazták meg.

Termőföldet is vásárolt a község: a közmunkaprogram keretén belül felhasznált terület két, önkormányzati ingatlan között található meg. Döntöttek egy TOP-os pályázat megvalósulásáról is, így ennek értelmében a legkedvezőbb ajánlattevőt választották ki – lassan a közbeszerzést is kiírhatják a piaci pavilon megvalósulásáról.

600 ezer forintot ítélt oda a testület a Földeáki Torna Clubnak, így a TAO-s pályázat önerejét biztosítani tudja a klub. Hajnal Gábor polgármester az interpellációban arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a leghamarabb az óvoda felújítása fejeződik be, de július 14-ig az összes renoválás alatt álló intézet munkálatai elkészülnek.

Borítókép: Archívum.