Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A Szent István-plébániatemplomban adtak számot tudásukról a fiatal gitárosok, utolsóként esett ki a Makó az NB III-ból, testületi ülést tartottak Kiszomboron, Maroslelén és Apátfalván – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Hagyományteremtő céllal rendezték meg a gitár tanszak koncertjét a Szent István-plébániatemplomban kedd délután, ahol a szólóprodukciók mellett a Makói Bartók Gitárzenekar is bemutatkozott.

Csúnya vereséggel búcsúzott a hazai pályától a Makó, amely a Kozármislenytől kapott ki – ezzel az is eldőlt, hogy a Makó utolsóként esik ki az NB III-ból.

Összesen 3 millió 700 ezer forinttal támogatja a kiszombori képviselő-testület 9 helyi civil szervezet idei működését. A döntést a tegnapi ülésen hozták a képviselők.

Ha lesz érvényes ajánlat, a nyár végén, ősz elején megkezdődhet a tornacsarnok egy éven át tartó építése, derült ki a kedd délutáni maroslelei testületi ülésen. Ahogy az is, térfigyelő kamerát kap a sportpark, a műfüves pályát a jövőben a Maroslelei Sportegyesület kapta meg ingyenes használatba, s egy helybéli segélykérőnek jól mehet a dolga: 20 ezresekkel szelfizett a Facebookon.

Testületi ülést tartottak Apátfalván is: többek között tárgyaltak a község tavalyi zárszámadásáról, illetve tájékoztató hangzott el az önkormányzati intézmények tavaly beadott pályázatairól. Szavaztak a jó tanulók kirándulásának támogatásáról is.

Mi egy olyan világot szeretnénk felépíteni, ahol minden gyerek tehetsége, szorgalma, tudása alapján képes boldogulni – fogalmaz közösségi oldalára nemrégiben feltöltött videójában a térség országgyűlési képviselője.

Kiértékeltük és megmutatjuk, milyen eredmények születtek a Csongrád megyei 4. választókerületben a vasárnapi EP-választáson. Térségünkben is előretört a DK, a Momentum és a Mi Hazánk, bezuhant és összecsuklott viszont az MSZP és a Jobbik, míg az LMP gyakorlatilag eltűnt a politikai palettáról.

A mai napot pedig Adele dalával indítjuk!