A nagylaki képviselő-testület többek között döntött a „Virágos vasutak” pályázatról, a makói mentőállomás támogatásáról és költségvetési rendelet módosításáról.

Testületi ülést tartottak Nagylakon szerda délelőtt: a polgármesteri tájékoztatót követően a 2018. évi költségvetési rendeletet módosította a testületi. A falugazdász tavalyi munkáját maga Fehér Attila, a falugazdász ismertette. A nagylaki grémium 50 ezer forinttal támogatja a Medicopter Alapítványt, továbbá 50 ezer forinttal járultak hozzá az Országos Mentőszolgálat Alapítvány felhívásához – így a makói mentőállomás az adományból egy defibrillátort tud beszerezni.

Módosult az idei költségvetésrendelet, illetve két pályázatbenyújtásról is döntöttek. Az egyik, a „Virágos vasutak” kiírása, amelyen már a korábbi években is részt vett a település. Bár egyszer már elutasították, most ismét tárgyaltak arról, hogy megpályázzák a Petőfi utca megújulására kiírt tendert – a fejlesztés költsége 12 millió 387 ezer forint lenne, amelynek önereje 25 százalékos. Sikeres pályázat esetén szélesebb utat kapna az utca. Tárgyaltak arról is, hogy megkeresik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t abban az ügyben, hogy a 43. számú főútról lekerüljön a kerékpárral és lassú járművel behajtani tilos tábla.

– Mivel nagymértékben felszabadult az út a teherautók forgalmától, így szeretnénk, ha lehetne itt is kerékpározni. Azt szeretnénk, ha kerékpárosaink, akik rendszeresen tekernek Apátfalva felé, szabályosan közlekedhessenek a főúton – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: az elkerülő út átadásával a Kendergyári buszmegálló megszűnt, így egy buszvárót szeretnének helyeznek majd el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest