Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! pályázata keretében a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 18 hetedikese HAT-18-01-0991 kódú, „Egy vérből valók vagyunk” címmel felvidéki tanulmányi kiránduláson vett részt 2019. május 02. és 05. között.

A kiutazók egymillió-hetvenötezer-ötvenöt forint támogatásban részesültek. A négy nap során megismerkedtek a Felvidék régi történelmi nagy városaival, falvaival és az ott élt jeles személyekkel.

Városnézésen vettek részt Komárnoban, Dunaszerdahelyen, Pozsonyvezekényen, Pozsonyban, Nagyszombatban. Dunaszerdahelyen a Csallóközi Múzeumban, Pozsonyban a Szent Márton Székesegyházban és a Várban, Deákin az apátsági templomban, Tallóson az Esterházy-kastélyban, illetve Gútán a Hajómalomban jártak. Megemlékeztek SzimőnJedlik Ányosról, Galántán Kodály Zoltánról, Komárnoban Jókai Mórról, illetve ellátogattak a pozsonyvezekényi áttelepítettek emlékművéhez.

dav

A tallósi Alapiskola szintén 7. osztályos tanulóival kölcsönösen bemutatták településüket, illetve iskolájukat. A bemutató után közösen elénekelték a Nélküled című dalt, majd ezt követően egy vetélkedőn vettek részt. Végül egy jó hangulatú kidobós játékot játszottak, mely döntetlennel zárult.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest