A Kihívás Napja programsorozathoz kapcsolódva nemcsak átadásra került a kerékpárút, hanem ki is próbálták a megjelentek.

Rengetegen sorakoztak fel kerékpárjaikkal a Szentháromság utcán ma reggel, amikor is átvágásra került a nemzetiszínű szalag, ezzel átadva a Makó és Maroslele közt húzódó, új kerékpárutat.

Mint Farkas Éva Erzsébet portálunknak kiemelte: Makó sikertörténetét éli, a Dél-Alföld legdinamikusabban fejlődő városává vált, a makói modell pedig működik a vonalas infrastrukturális fejlesztések tekintetében is. A polgármester felidézte, az elmúlt években 23 kilométernyi autópálya épült, továbbá több mint 40 kilométernyi autóút is megújulhatott, továbbá járdák és kerékpárutak is épültek.

A mai napon átadásra került kerékpárút Makó és Maroslele közt húzódik 7,4 kilométer hosszan. A beruházás támogatási szerződését 2017 februárjában kötötték meg, erre 400 millió forint Európai Uniós forrást kaptak, 100% támogatási intenzitással – fogalmazott a polgármester, aki továbbá elmondta: a beruházás során folyamatosan egyeztettek a tulajdonosokkal is, hiszen 62 ingatlanterület volt érintett. A beruházás részeként többek között 8500 négyzetméter zöldfelület is megújulhatott, illetve két híd építése is szükséges volt.

– Úton vagyunk, ha lehet így mondani: a mai nappal egy olyan szemléletformálási program is lezárult, amely az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódott az idei év első felében – mondta el Farkas Éva Erzsébet a programról, amely a kerékpározási kultúra és a biztonságos közlekedés fejlesztését tűzte ki célul. A polgármester köszönetet mondott a Makói Rendőrkapitányságnak és a Makói Városfejlesztő Kft.-nak, illetve a résztvevő oktatási és nevelési intézményeknek.

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjét követően Biró István, a makói görögkatolikus közösség parókusa mondta el áldását, majd Martonosi Györggyel, Maroslele polgármesterével közösen átvágták a szalagot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest