Hírek Térség

Szerdán este kezdődik négy kistelepülés együttes ülése Csanádalbertin

Csanádalberti, Ambrózfalva, Nagyér és Pitvaros képviselő-testületei közös ülése szerdán este 6-kor a csanádalberti községházán kezdődik.

A négy testület a tervezet napirendi pontok szerint meghallgatja a lejárt határozatok végrehajtásáról szóló beszámolókat, elfogadják a közös önkormányzati hivatal, illetve a saját költségvetési beszámolóikat, elfogadják a négy település belső ellenőrzési beszámolóit, illetve a gyermekvédelmi tevékenységekről szóló értékelést.

Ambrózfalva és Csanádalberti a helyi közalapítványok működéséről szóló tájékoztatójával is foglalkozik, elfogadják a pitvarosi éves összesített közbeszervezési tervet, tájékoztatást kapnak a települések közfoglalkoztatási tapasztalatairól, és tájékoztatót ad a tevékenységéről a Provita Segítő Szolgálat Közhasznú Egyesület. Módosítják a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulási megállapodást, Ambrózfalva, Csanádalberti és Pitvaros dönt BM pályázatok benyújtásáról, illetve megtárgyalják a csatlakozási lehetőséget a Kommunitász-Magyar Ifjúságért és Közösségért Szövetség Egyesülethez.

Az egyebekben tájékoztató hangzik el a 430-as főút és a 4432-es számú út makói csomópontja fejlesztéséről.