Hírek Térség Top

Kiszombor támogatja a civil szervezeteket

Összesen 3 millió 700 ezer forinttal támogatja a kiszombori képviselő-testület 9 helyi civil szervezet idei működését. A döntést a mai ülésen hozták a képviselők.

A testület a ma reggel, a kiszombori községházán kezdődött ülésen elfogadta a polgármesteri jelentést. Szegvári Ernőnétől a jelenlévők megtudták, május 24-én kiürítették a fogorvosi rendelőt, hogy megkezdődjék annak a felújítása. Az eszközöket, berendezéseket június 6-án szállítják vissza, a fogorvos addig szabadságon lesz.

A testület az egy hónappal ezelőttivel változatlan tartalommal fogadta el az ivóvízminőség-javító társulási megállapodást, majd elbírálták a civil pályázatokat. A pénzügyi bizottság javaslatát módosító indítvány nem érkezett. Valamennyi civil szervezet támogatásáról külön-külön szavaztak és mindről egyhangúlag döntöttek.

A kilenc támogatásra pályázó civil egyesület egyébkén összesen 5 millió 601 ezer forint támogatásra adott be igényt, ám a keret csak 3 millió 700 ezer forint volt.

A testület döntése alapján a civil szervezetek a következő támogatást kapják az önkormányzattól ebben az esztendőben:

Fent az igényelt támogatások összege, alább a megítélt.

A testület döntött arról, hogy kicserélik a játszótéri kötélpályás csúszdát, miután annak elrohadt a fája.

20 ezer forinttal támogatja a Szegedi Sport Fürdők Kft. által szervezett „Határ menti tekerés” kerékpáros túrát. 92 ezer 400 forinttal járul hozzá, hogy a helyi Dózsa György Általános Iskola 6 diákja részt vegyen az idei, XIX. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep munkájában.

A képviselők egyhangúlag döntöttek arról is, hogy szándéknyilatkozatot tesz az önkormányzat a Rónay sírkert tulajdonjogának átvételére, annak állami felújítását követően.

Arról is döntöttek, hogy a jelenlegi árajánlat szerint egy vezeték nélküli digitális fogröntgent és a hozzá tartozó, a betegeket védő ólomköpenyt vásárolnak a fogorvosi rendelőbe, azzal, hogy egy újabb árajánlatot kérnek a jelenleg 2,6 millió forintos mellé. A testület módosította az idei költségvetést, melyben a kiadások miatt 3,6 millió forinttal csökken az általános tartalék.

Elfogadták a házi- és fogorvosi valamint a védőnői szolgálat beszámolóit is. S megköszönték az orvosok munkáját. Szegvári Ernőné elmondta, igénybe kellene venniük a kiszomboriaknak a szűréseket. Elfogadták a gyermekvédelmi munkáról szóló értékelést és a beszámolót, illetve a KSZGYI beszámolóját. A testület döntése szerint összesen 108 gyerekkel 5 csoport működhet szeptembertől az óvodában.