Hírek Makó

A Szent István-plébániatemplomban adtak számot tudásukról a fiatal gitárosok

Hagyományteremtő céllal rendezték meg a gitár tanszak koncertjét a Szent István-plébániatemplomban kedd délután, ahol a szólóprodukciók mellett a Makói Bartók Gitárzenekar is bemutatkozott.

Hagyományteremtő kezdeményezésként került megszervezésre a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola koncertje, ahol mintegy negyven fő és a Makói Bartók Gitárzenekar is bemutatkozott, amely két éve működik – tudtuk meg Bujdosó Gézától. A felkészítő tanár kiemelte: olyan kiemelkedő eredményeik voltak ebben a tanévben, amik indokolttá tették azt, hogy megvalósítsák ezt a koncertet. A növendékek vizsgadarabjaikból választották ki kedvenc művüket a ma délutáni koncerten.

navigate_before
navigate_next

A megjelenteket Pálfai Zoltán köszöntötte, majd Rónai Dániel felkészítő tanár és Szilágyi Réka osztotta meg gondolatait. A művészeti intézményegység-vezető portálunknak elmondta: egész évben arra törekednek a kollégáival együtt, hogy értéket teremtsenek, azt ápolják és őrizzék, hogy a gyerekekkel megszerettessék a zenével való foglalkozást. A gitárzenekar kapcsán úgy fogalmazott: ennek közösségformáló ereje van, megtanulják, hogy csapatban vannak, hogy együtt dolgoznak és érnek el közösen célokat, ez pedig nagyon fontos a művészetoktatásban.

– Én nagyon fontosnak tartom a mai világban, társadalomban, hogy a gyerekeket kitartásra neveljük, hiszen meg kell tanulniuk a sikerélményeknek a feldolgozását, illetve természetesen a kudarc élmények feldolgozását is. Meg kell tanulni azt, hogy újra és újra gyakorolni és próbálni kell, hiszen ez vezet hosszabb távon a sikerhez – hangsúlyozta.