Jelenleg is felújítás alatt áll a csanádalberti községházával majd szemközt álló, a helyi idősek napközi otthonának helyt adó épület. A 26,98 millió forintos beruházásnak köszönhetően még melegítő és tálaló konyhát is kialakítanak az eddig üresen állt szárnyában.

Az épület tetőcseréjét már korábban elvégezték, így ahhoz most nem kellett nyúlni, egyébként a csanádalberti idősek otthona a „Többfunkciós közösségi terek felújítása Csanádalbertin” című a Vidékfejlesztési programban meghirdetett pályázaton elnyert 26,98 millió forintnak köszönhetően teljesen megújul. Ha elkészül, rá sem lehet majd ismerni.

– Jelenleg az épület teljes energetikai korszerűsítése zajlik, ez homlokzatszigetelést, födémszigetelést, nyílászáró-, azaz ajtó- és ablakcserét jelent, ahol azokra szükség volt még – mondta portálunknak Csjernyik Zoltán.

Csanádalberti polgármestere hozzátette: – Korszerűsítik az épület teljes fűtési rendszerét. Korábban itt központi fűtés működött és volt egy azt üzemeltető biomassza kazánunk. Az otthon fűtése annyiban lett korszerűsítve, hogy mindehhez egy kondenzációs kazánt is beépítettek. Maga az épület két részből áll, az egyik maga az idősek napközi otthona, a másik pedig eddig teljesen üresen állt. Ez utóbbiban egy melegítő-tálaló konyhát alakítunk ki, melyet különböző eszközökkel szerelünk fel.

Az idősk napközi otthona majd már hőszigetelt falának színe nem marad a jelenlegi szürke, azt a községháza, művelődési ház mogyorószínéhez illeszkedő színnel festik majd be.

A munkálatok, azaz az épületfelújítás befejezési határideje idén július 31-e.

Csanádalbertin egyébként már befejeződtek a TOP-os pályázatok, így 15 millió forint belügyminisztériumi támogatásból és a község két és félmillió forintos önerejének köszönhetően újult meg a két legforgalmasabb utca, azaz a Jókai Mór és Dózsa György utcák egy-egy szakasza. Újult meg az orvosi rendelő és a községháza is.

– Folyamatban van a templom közelében a helyi, részben fedett 7 millió forintból kialakítandó piac kialakítása, mely első üteme befejezési határideje május 31-e. Itt jelenleg a földmunkák zajlanak. A szükséges faanyagok is a kivitelezők rendelkezésére állnak.

A község egyébként 2014 óta, azaz öt év alatt összesen 400 millió forintból fejlődött.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest