Az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok közül Hódmezővásárhelyen kapta a Fidesz a legtöbb szavazatot, ami a polgármester személyes kudarca és bukása – értékelte a vasárnapi EP-választást a Rádió 7-ben ma délelőtt Lázár János. A térség országgyűlési képviselője szerint az eredményekből tisztán látszik: a település lakosai változást szeretnének – írja a Promenád.

A politikus megköszönte mindazoknak, akik vasárnap éltek a választás lehetőségével, és külön jónak értékeli, hogy Vásárhelyen a részvételi arány meghaladta az 50 százalékot.

– A vásárhelyi-makói választókörzetben összesen 53,5 százalékot kapott a Fidesz listája. Megháláljuk a bizalmat, és megvédjük az országot és a nemzetet Brüsszelben – mondta az országgyűlési képviselő.

Hozzátette, az eredmények tükrében a Jobbik tulajdonképpen lenullázta magát a térségben, míg a Mi Hazánk Mozgalom messze felülmúlta a vártakat, ugyanis van olyan kistelepülés a környékben, ahol a lakosok 7 százaléka szavazott a párt képviselőire.

– A választókerületben és Vásárhelyen is erősödött a Fidesz, a városban például az elmúlt egy évben két százalékkal növeltük a listás szavazataink arányát. Ez fontos, ugyanakkor mi nem a választást akarjuk megnyerni, hanem a választók bizalmát szeretnénk elnyerni – hangsúlyozta Lázár.

Makó esetében úgy értékelt, hasonló méretű városok között is kiemelkedő a Fidesz csaknem 57 százalékos támogatottsága, ami a kormánypárti városvezetés munkáját dicséri. Beérett a gyümölcse annak, hogy a település polgármestere nagyon okosan nem háborúzik az ellenzékkel, hanem igyekszik mindenkivel együttműködni a fejlődés érdekében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest