A két teljesen újjáépítendő buszmegállót bontotta fel a kivitelező legelőször a kiszombori József Attila utca felújításakor, melyre 15 milliót nyert és 5 és fél millió forint önerőt biztosított a község önkormányzata. Az útfelújítás már meg is kezdődött.

Még tavaly nyert a kiszombori önkormányzat az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” címmel meghirdetett, hazai forrású pályázaton az önkormányzati tulajdonú József Attila utcában lévő, a tömegközlekedés által is igénybe vett, út felújítására tizenötmillió forintot, de úgy, hogy vállalta, hogy, a fejlesztéshez szükséges tizenöt százalékos önkormányzati önerőt maga biztosítja a beruházáshoz.

Az út felújítására – a beérkezett árajánlatok alapján – a Délút Kft. adta a legkedvezőbb, bruttó húszmillió-négyszáznyolcvanötezer-kettőszázhuszonkilenc forintos ajánlatot

A tizenötmillió forintos támogatási összeghez Kiszombor Nagyközség Önkormányzata bruttó ötmillió-négyszáznyolcvanötezer-kettőszázhuszonkilenc forint saját forrás bevonásával járul hozzá, így biztosítva a munkálatok sikeres elvégzését.

A nyertes kivitelezővel, azaz a Délút Kft-vel a kiszombori önkormányzat még 2018. december 21-én kötöttek meg a kivitelezési szerződést. A napokban már megindult beruházás keretében az utca teljes szélességben a meglévő burkolatra öt centiméter vastagságú új kopó réteg készül, mindkét buszmegálló megerősített pályaszerkezetet kap, s megtörténik az aknafedlapok szintre emelése. Az útra természetesen új útburkolatjeleket is festenek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest