Kiemelt hírek Makó Publicisztika

56,95 % – A békés fejlődésre szavazott Makó

Nem ült fel a folyamatos provokációnak a makói szavazók nagytöbbsége. A Fidesz-KDNP még az országos eredménynél is jobban szerepelt a városban. Az ellenzéki kispártok között azonban minden borult.

Az országos minta sokban hasonlít a makói végeredményre is, volt (már nincs) Jobbik és MSZP-P, erősödött a DK, a többi a városban sosem volt komoly tényező. Ebből az eredményből több tanulságot is le lehet vonni a jövőre nézve.

Először is, ami tökéletesen látszik, megbosszulta magát, hogy az MSZP és a Jobbik konkrétan semmit nem csinált az elmúlt egy évben. Ezt így nem lehet. Erről a mélypontról szinte lehetetlen visszajönni.

Másodszor: hiába erősödött a Demokratikus Koalíció, a céltalan provokálás továbbra sem jön be a makói szavazóknak. Lehet büszkének lenni arra az 1375 szavazatra, csak éppen nem érdemes. Ez ugyanis a teljes lakosságnak a 7,2 százaléka.

Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak. Nagyot koppan akkor, azután elhallgat.

A szintén országos átlag felett, 46,33%-os részvétel melletti 56,95%-os Fidesz-KDNP győzelemmel azonban Makó olyan erőt mutatott fel, ami valóban mérvadó. Kimondtuk az országgyűlési választások után is, megtesszük újra: Makó egyszervolt baloldali város.

 

 

Jelenleg a béke és a nyugalom az úr, a háború, a provokálás teljes elutasítása mellett. Azért, hogy ez így legyen, sokat tett a kormánnyal és a térség országgyűlési képviselőjével hatékony szövetséget kötő városvezetés, amely soha nem látott fejlődést hozott Makóra.

Az ellenzékben azonban nincs több, nem lesz új stratégia. Lehet még átmenet a sok kis tábor között, lopkodni egymás ötleteit, összefogást kiáltani, majd hátba szúrni egymást, de a cirkuszra nem kíváncsi senki.

Makó a békés fejlődésre szavaz.