Immáron 8 éve vezeti Varga Zoltán a földeáki önkéntes tűzoltó egyesületet. Szent Flórián napján munkájáért elismerést vehetett át.

Május 4-én ünneplik a tűzoltók védőszentjének a napját, a Szent Flórián napot. Ez alkalomból kapott meghívást a földeáki önkéntes tűzoltó egyesület is a XI. Országos Tűzoltó Börze és Találkozóra, amelyet Pilisszentivánon tartottak meg. Nemcsak új műszaki mentési eszközt vehetett át akkor az egyesület elnöke, hanem egy kitüntetést is: Varga Zoltánt Szent Flórián érdeméremmel tüntették ki az elmúlt években nyújtott kiemelkedő munkájáért.

– Nagyon jó és meglepő érzés volt átvenni a kitüntetést. Úgy gondolom, elég fiatal vagyok ehhez: ahogy elnéztem a díjazottakat, nem olyan sokan voltak köztük a harmincas éveiben járók, így különösképpen nagy elismerés számomra – fogalmazott a földeáki egyesület elnöke.

Zoltán 1998-ban csatlakozott a Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez ifjúsági tűzoltóként. Először csak versenyekre jártak, ahol megszerette a tűzoltó életet. Majd 2011-ben az egyesületi közgyűlés elnöknek is megválasztotta. Motiváció nélkül ez nem érne semmit: az elnököt a segítségnyújtás motiválja.

– Az elmúlt két évtizedben a legemlékezetesebb beavatkozás talán a tavalyi, Igási úti szalmabálák oltása volt, de a 2010 júniusában történt nagy vihar után két nap alatt 26 beavatkozásunk volt. Ezek legemlékezetesebb momentumok számomra – mesélte az elnök.

Zoltán az elismerést nemcsak az egyesület tagjainak, hanem édesapjának is meg szeretné köszönni, aki aznap hunyt el, amikor a díjat átvehette: az elnök kiemelte, édesapjának sokat köszönhet, aki ott segített az egyesület működésében, ahol kellett.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest