Felavatták a nagyéri kilátót, különlegesen jó ételek készültek a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon, makói gyerekekkel sütött együtt Paskó atya – tegnap ezekről is olvashattak, mutatjuk!

850 zarándok imádkozott Óföldeákon: idén is május utolsó szombatjára hirdetett közös találkozót Óföldeákra a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Különlegesen jó ételek készültek a Grillfesztiválon: 17. alkalommal szervezték meg a Kemencés és Hagymás Grillfesztivált. Gyermeknap közeledtével 40 kisfiú és 38 kislány mosolya ragyogta be közösségünket a babakötvény-átadó ünnepségen: erről írt közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet. 

Makói gyerekekkel sütött együtt Paskó atya: a kelebiai plébános nem csak hivatását látja el, de remekül főz és még kórust is vezet. Magyar-román közös gyermeknapot tartottak Csanádpalotán: egy határon átnyúló pályázat keretében Gyertyámosról és Zsombolyáról érkezett mintegy harmincan. Szegvári Ernőnét kérdeztük a mai EP-választásról: vasárnap mindenki a józan esze szerint voksoljon!

Nagyszabású rendezvény keretén belül avatták fel a nagyéri kilátót.

Felavatták a nagyéri kilátót – Makó Híradó

Vagy ahogy helyben emlegetik a Tovalátót. Az avatón Lázár János országgyűlési képviselő, és Lőrincz Tibor, a község polgármestere mondott köszöntőt, Körmendi János idézte fel az egykori Zöldi malom történetét. A képen: a nemzetiszín szalagot Lázár János, Körmendi János és Lőrincz Tibor vágták át.

Ma igazán jó időnk lehet: délutánra – bár felhős, de – 26 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála.

A napot kezdjük egy Paramore számmal!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest