Belföld Hírek

Európai Parlamenti Választás Magyarországon – élő

Ma tartják hazánkban az Európai Parlamenti választást, tartsanak velünk a legfrissebb és legfontosabb információékért. Nem alszunk, míg nem lesznek meg az eredmények! Reggel 6 és este 19 óra között dől el, kik képviselik Magyarországot az Európai Unióban.

 

23:15

Itt vannak a makói adatok is, 46, 33 százalékos részvétel mellett.

Fidesz-KDNP 56,95 százalék

MSZP-P 5,60 százalék

Jobbik 6,80 százalék

DK 15,85 százalék

Momentum 6,49 százalék

Mi Hazánk Mozgalom 4,35 százalék

LMP 1,48 százalék

Kétfarkú Kutya Párt 1,98 százalék

Munkáspárt 0,51 százalék

 

23:08

Megvannak a végleges eredmények: az országos részvétel 43,36 százalék

Fidesz-KDNP 52,14 százalék         13 mandátum

MSZP-P 6,68 százalék                    1 mandátum

Jobbik 6,44 százalék                       1 mandátum

DK 16,26 százalék                           4 mandátum

Momentum 9,92 százalék             2 mandátum

 

22:50

Súlyos vereségként értékelte Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje vasárnap este a nyilvánosságra került választási adatokat, amelyek szerint a két közös listán indult párt egy mandátumot szerezhet az EP-ben.

A politikus úgy értékelt, az ellenzék nem tudta teljesíteni azt a célkitűzést, hogy gátat szabjon a Fidesz előretörésének. Hozzátette: a közös vereségből az MSZP-Párbeszéd része sokkal nagyobb, mint a többi párté. Kérdésre válaszolva nem tudta megmondani, milyen hatással lesz a két párt jövőbeni viszonyára az eredmény, erről a pártok vezetőségének kell dönteni.

Szerinte egy ilyen eredmény után érdemes elgondolkozni azon, hogy a követett stratégia mennyire volt sikeres, de – tette hozzá – nem gondolja, hogy közvetlenül az MSZP-Párbeszéd együttműködése volt az oka a “súlyos vereségnek”.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP vezetésének le kell-e mondania az eredmények ismeretében, Jávor Benedek közölte, eldöntik majd, hogy lemondanak-e vagy sem. Az MSZP-nek és a Párbeszédnek is a saját tagságával kell elszámolnia – tette hozzá.

Jávor Benedek elmondta, amikor döntöttek az MSZP és a Párbeszéd együttműködéséről, az adatok alapján racionális döntést hoztak, három mandátum megszerzésre volt várható. Az eredmények ezt azonban nem igazolták vissza – közölte.

 

MTI/Balogh Zoltán

 

21:56

Lemondott az LMP elnöksége a választási eredmény miatt.

 

21:35

A Magyar Nemzet értesülései alapján 88 százalékos feldolgozottságnál 53 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ez 13 EP-képviselőt jelentene a kormányzópártoknak. A második a Demokratikus Koalíció, amely 16 százalékon áll, és így 4 képviselőt juttathatna az Európai Parlamentbe. Ezen adatok szerint a 9 százalékos Momentum 2 jelöltje lenne befutó, a Jobbik (7 százalék) és az MSZP-Párbeszéd szövetség (7 százalék) is pedig 1-1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe.

 

21:11

A tisztújtás kérdése mindig napirenden van, most előbb meg kell várni a végeredményt, ki kell állni a sajtótájékoztatón, és utána át kell gondolnunk, mi következik, mondta a hvg.hu-nak Nyakó István, aki elismeri, ők is az egymandátumos jóslást, előzetes eredményt ismerik. Azaz az MSZP, úgy fest, lebőgött, és, mint korábbi posztunkban olvasható volt, ebben az esetben következhet a tisztújítás – bármilyen kockázatos döntésnek tűnik is ez az önkormányzati választások előtt.

Ungár Péter képviselő a lapnak értékelte a választási eredményeket:

“A választóink megbüntettek minket. Megérdemeljük. Nem az elmúlt két hónapért büntettek minket a választók, hanem az azt megelőző 12-ért. Elkövettük ugyanis a legnagyobb hibát, amit egy párt elkövethet: csalódást okoztunk a szavazóinknak, cserben hagytuk őket a választások után. Nem az ő képviseletükkel foglalkoztunk, hanem saját belső konfliktusainkkal és útkeresésünkkel. Nem kérdés, hogy rászolgáltunk a vereségre.”

20:47

A Magyar Nemzet értesülései alapján 36 százalékos feldolgozottságnál 55 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ez 14 EP-képviselőt jelentene a kormányzópártoknak. A második a Demokratikus Koalíció, amely 14 százalékon áll, és így 4 képviselőt juttathatna az Európai Parlamentbe. Ezen adatok szerint a 7,5 százalékos Jobbik, a szintén ugyanígy álló Momentum, valamint 6,1 százalékával az MSZP-Párbeszéd szövetség is 1-1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe.

 

 

20:43

A várakozásoknak megfelelően az Európai Néppárt (EPP) adhatja majd a legnagyobb frakciót az Európai Parlamentben (EP) a választásokról közzétett exit pollok vasárnap esti első összesítése szerint. A szociáldemokraták (S&D) a második helyre futhatnak be.

 

20:15

Vagy a Fidesz mozgósította keményen a bázisát, vagy meglepetés lesz. De inkább az előbbi. – írja az Index. A portál a részvételi adatok országos eloszlásából jutott erre a következtetésre. Kiemelik azt is, hogy “érdemes külön szót ejteni Csongrádról megyéről, ami szintén klasszikusan fideszes megye, Lázár János legutóbb is az átlagosnál jobban mozgósította a fideszeseket, valószínűleg most is ez történhetett, szóval ott is nagy eséllyel erős fideszes győzelmet lehet jósolni.”

 

19:53

Nagyon magasnak minősítette az európai parlamenti (EP-) választás részvételi arányát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke vasárnap nem sokkal a szavazókörök zárása után újságíróknak. 

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán 18.30-ig a jogosultak 41,74 százaléka adta le szavazatát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. Semjén Zsolt a kormánypártok eredményvárójának helyszínén, a budapesti Bálna rendezvényközpontban köszönetét tolmácsolta “minden magyarnak”.

Kiemelte: nagyszerű dolog, hogy ennyivel többen elmentek voksolni, mint korábban, ez nyilvánvalóan nagy legitimációt ad a megválasztott képviselőknek. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes külön megköszönte a határon túli magyarok – köztük a vajdaságiak és a kárpátaljaiak – részvételét és szavazatait. “Egy nemzethez tartozunk, köszönöm nekik is, hogy nemzethűségről tanúságot téve ők is részt vettek a mostani voksoláson.”

Semjén Zsolt végül köszönetét fejezte ki a kormánypártok aktivistáinak az általuk “elvégzett heroikus munkáért”. 

 

19:40

Nézőpont: történelmi a magyar választás – Makó Híradó

Történelminek nevezte a magyar európai parlamenti (EP) választást Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 aktuális csatorna választási műsorában. Az idei magyarországi EP-választás rekord magas részvétellel zajlott le. Az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán vasárnap 18.30 óráig a szavazásra jogosultak 41,74 százaléka adta le voksát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

 

 

19:01

Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 10 277 szavazókörben a vasárnap tartott európai parlamenti (EP-) választáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják voksukat. 

A szavazókörök bezárása után a szavazatszámláló bizottságok hozzákezdhetnek a voksok szétválogatásához és összeszámlálásához. A szavazatszámláló bizottságoknak először több adminisztratív feladatot el kell végezniük, mielőtt az urnákat felbonthatnák: összecsomagolják az elrontott és fel nem használt szavazólapokat, és jegyzőkönyvben rögzítik a szavazáson megjelentek számát.

Csak ezek után bonthatják fel az urnákat, de addig nem kezdik el a szavazókörökből érkező eredményadatok közlését, amíg az Európai Unióban valamennyi szavazókör be nem zár. Olaszországban este 11 órakor zárnak a szavazóhelyiségek.

A bizottságoknak ellenőrizniük kell, hogy az urnák sértetlenek-e, ha nem, akkor ezt rögzíteniük kell a rendkívüli események jegyzőkönyvében. (A bizottság dönt arról, hogy – az eset körülményeit is figyelembe véve – az urna sérülését figyelmen kívül hagyva belekeveri annak tartalmát a többi szavazólap közé, vagy a sérült urnát nem bontja fel.)

 

Először a mozgóurnát bontják fel, megkeresik benne az ellenőrző lapot, ha az nincs benne, az urnában lévő összes szavazólap érvénytelen. Ezután felbontják a szavazóhelyiségben használt urnákat, és azok tartalmát összekeverik a mozgóurnák tartalmával. Felbontják a borítékokat, kiveszik a szavazólapokat, és különválogatják az egyes listákra leadott szavazatokat. A bizottság listánként külön-külön megszámlálja a szavazatokat, kötegeli és a kötegre listánként külön-külön ráírja az érvényes szavazatok számát.

A bizottság külön csomagolja azokat a szavazólapokat, amelyeken nincs pecsét. A szavazólapok hátoldalára ráírják, hogy a bélyegzőlenyomat hiánya miatt érvénytelenek, majd kötegelik és a rendkívüli események jegyzőkönyvében rögzítik az ilyen szavazólapok számát, de ezt a szavazóköri jegyzőkönyvben nem kell feltüntetni.

Külön csoportba teszik a lebélyegzett, de érvénytelen szavazatokat (amelyeken egyetlen körben sincs, illetve több körben van x vagy + jel, vagy a választópolgár ceruzát használt). Érvényesnek fogadják el azt a szavazatot, amelyen egy körben van tollal írt x vagy + jel.

A szavazatszámláló bizottság a szavazatokat minden esetben legalább kétszer számolja meg. Az ismételt számlálást addig folytatja, amíg annak eredménye valamely megelőző számlálás eredményével azonos nem lesz.

A szavazatszámláló bizottság jegyzőkönyvvezetője a szavazatok első összeszámlálásának eredményéről haladéktalanul adatlapot állít ki, amelyet telefonon, telefaxon vagy az adatlapok szállításával azonnal továbbít a helyi választási irodához, amely haladéktalanul rögzíti azokat az informatikai rendszerben.

A szavazatszámláló bizottság a szavazatok megszámlálása után megállapítja a választás szavazóköri eredményét, a szavazatok összeszámlálásáról és a szavazóköri eredmény megállapításáról jegyzőkönyvet állít ki.

Azt követően, hogy a szavazatszámláló bizottság már megállapította a szavazókörben a szavazás eredményét, a szavazatok újraszámlálására csak jogorvoslati eljárás keretében van lehetőség, és arra kizárólag a jogorvoslatot elbíráló szerv jogosult. A szavazatszámláló bizottság a jegyzőkönyveket, választási iratokat, nyomtatványokat és szavazólapokat – az urnával együtt – haladéktalanul a helyi választási irodához szállítja. A külképviseleteken és a levélben leadott szavazatokat a Nemzeti Választási Irodában fogják összeszámlálni. 

 

18:55

Komoly részvételi rekordot dönt a hazai Európai Parlamenti választás: a 18:30-as adatok szerint 41,74 százaléka ment el szavazni a választópolgároknak.

2014: 27,64 százalék

2019:  34,90 százalék

 

17:55

Makó remekül teljesít! A 17 órás adatok alapján a részvételi arány: 40,36 százalék!

 

 

17:35

Országos részvételi adatok 17 órakor: 37,06 százalék

2014: 24,06 százalék

2019: 30,25 százalék

 

16:25

Hogy mik vannak?  Egy klasszikust idézve: Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. 

Átverés az egységes minimálbér – Makó Híradó

Valótlanul sugalmazza a hazai ellenzék, hogy egységes európai minimálbért, nyugdíjat vagy szociális ellátást kapnának az emberek, ha a baloldali irányok szereznének többséget vasárnap az Európai Parlamentben – írja a Magyar Nemzet.

 

 

16:10

Megyénkénti bontás a 15 órás adatok alapján:

Baranya megye                    28,99 százalék
Bács-Kiskun megye                27,67 százalék
Békés megye                      28,5 százalék
Borsod-Abaúj-Zemplén megye       26,88 százalék
Csongrád megye                   30,92 százalék
Fejér megye                      30,5 százalék
Győr-Moson-Sopron megye          31,48 százalék
Hajdú-Bihar megye                25,9 százalék
Heves megye                      29,94 százalék
Jász-Nagykun-Szolnok megye       26,98 százalék
Komárom-Esztergom megye          29,44 százalék
Nógrád megye                     28,45 százalék
Pest megye                       31,36 százalék
Somogy megye                     29,06 százalék
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye     25,93 százalék
Tolna megye                      27,79 százalék
Vas megye                        33,14 százalék
Veszprém megye                   31,93 százalék
Zala megye                       31,46 százalék

 

16:05

Egyre több szakértő és médium biztos benne, hogy az országos átlag is 40 százalék felett lesz. Abban is mindenki egyetért, hogy ez a Fidesz-KDNP-nek kedvez majd, és a kisebb pártoknak pedig nagyon rossz hír.

Ebben az esetben 160-170 ezer szavazat kellene az 5 százalékos küszöb eléréséhez. Legutóbb 2014-ben az LMP 5,04 százalékot ért el, de akkor ehhez az alacsony részvétel miatt elég volt 116 904 szavazat. 

 

15:55

Makói részvételi adatok 15 óráig: 34,05 százalék.

Az 1. számú szavazókörben – József Attila Gimnázium – átlépte a 40 százalékot a részvétel. Itt pontosan 41,67 százaléknál tartanak, de több olyan szavazókör is van, ahol már nem sok kell ehhez a határhoz.

 

15:30

Országos részvételi adatok 13 óráig: 30,52 százalék

2014: 19,53 százalék

2019: 24,09 százalék

 

13:48

Makói részvételi adatok 13 óráig: 27,7 százalék.

A 23 szavazókörből 11-ben már 13 óráig meghaladta a részvétel a 2014-es országos végső eredményt (28,92 százalékot).

 

13:33

Országos részvételi adatok 13 óráig: 24,01 százalék

2014: 15,9 százalék

2019: 19,4 százalék

 

12:52

MTI/Máthé Zoltán

Optimista vagyok – mondta Trócsányi László, a Fidesz-KDNP listavezetője, igazságügyi miniszter a részvételi adatokra és az eredményekre vonatkozó újságírói kérdésre, miután vasárnap családja körében leadta voksát az európai parlamenti választáson a főváros XII. kerületében. Trócsányi László rövid nyilatkozatában azt mondta: úgy gondolja, sokan fognak elmenni szavazni, az EP-választás tétjét sikerült elmondani a választópolgároknak.

Hozzátette: nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában többen fognak választani mint öt évvel ezelőtt.

“Pontosan mennyien, azt majd meglátjuk, de azt gondolom az öt évvel ezelőtti választáshoz képest Magyarországon is többen fognak elmenni szavazni” – fogalmazott a kormánypártok listavezetője. 

Trócsányi László: a magyarság egy nemzet, nem egy ország – Makó Híradó

Az igazságügyi miniszter szerint Nyugat-Európában sok ország gyarmatosítóként “nagy bajnok” volt a demokrácia exportban, ám ennek most következményei vannak, a bevándorlás következményét azonban nem vállalják egyedül, hanem szét akarják osztani. Fel kell lépni az ellen, hogy bizonyos európai országok úgy gondolják, Közép-Európa felett egyfajta gyámságot kell gyakorolni, mondja Trócsányi László.

 

12:33

Így szavazunk mi (Nemesvámos) – a Colonia Rostallo Kulturális és Hadtörténeti Alapítvány római kori hagyományőrző tagjai. Zseniális! (MTI Fotó)

 

12:27

A megyei bontás így néz ki 11 óráig. Csongrád megye a második helyen áll!

Baranya megye                                 16,92 százalék
Bács-Kiskun megye                          16,86 százalék
Békés megye                                     17,61 százalék
Borsod-Abaúj-Zemplén megye      14,62 százalék
Csongrád megye                              18,32 százalék
Fejér megye                                      18,12 százalék
Győr-Moson-Sopron megye          17,91 százalék
Hajdú-Bihar megye                         15,32 százalék
Heves megye                                   18,05 százalék
Jász-Nagykun-Szolnok megye       16,92 százalék
Komárom-Esztergom megye        17,02 százalék
Nógrád megye                                 16,04 százalék
Pest megye                                       17,72 százalék
Somogy megye                                17,03 százalék
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye   13,5 százalék
Tolna megye                                    16,58 százalék
Vas megye                                       17,93 százalék
Veszprém megye                            18,43 százalék
Zala megye                                      17,24 százalék

12:23

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője szerint a párt számára kudarc lesz, ha háromnál kevesebb mandátumot szereznek (legutóbb is ennyi volt) Figyeljük a helyi politikusok oldalait is, a jobbikosoktól egyelőre nem láttunk posztokat arról, hogy egyáltalán voltak-e már szavazni.

12:18

11 óráig a választásra jogosultak 17,16 százaléka szavazott. Ez magasabb, mint a megelőző három EP-választáson. Amennyiben a napközbeni trend hasonlóan alakul, mint a korábbi választásokon, a nap végére a részvételi arány 42,6 százalék lehet. – írja a Political Capital a közösségi oldalán.

Ez alapján Makón és a térségben könnyen elérhetőnek kell lennie a Farkas Éva Erzsébet által kívánt 40 százaléknak.

12:10

Amíg várjuk az új adatokat olvassák el, miért szavaz életében először a Fideszre Németh Gábor, a baloldal korábbi legnagyobb szekértolója, aki saját bevallása szerint elvakult MSZP-s és gyurcsányista volt.

Mottó: Fideszes vagyok, ide lőjetek!

“Életemben először a Fideszre fogok szavazni” – Az MSZP-ről és Czeglédyről is kitálal a baloldal korábbi legbefolyásosabb kommunikátora

Blogposztban tálal ki az MSZP-ről és Czeglédy Csabáról a baloldal korábbi legbefolyásosabb kommunikátora, a szocialista párt egykori tagja és a magyar webkettő legolvasottabb ballib bástyájának, az Egyenlítőnek (ma már B1 blog) az alapítója, Németh Gábor, aki posztjában egyértelműsíti: korábban elvakult MSZP-s és gyurcsányista volt, de holnap életében először a Fideszre fog szavazni.

 

 

12:00

Részvételi adatok a térség néhány településéről 11 óráig:

Királyhegyes 24,89 százalék

Kövegy 34,43 százalék

Nagylak 27,69 százalék

Magyarcsanád 18,48 százalék

 

11:39

Országos részvételi adat 11 óráig: 17,16 százalék.

2014: 11,53 százalék

2019: 13,77 százalék

Makói részvételi adat 11 óráig: 21,76 százalék

 

11:26

BRÉKING! Gyurcsányné megsimogatott egy kutyát! Az Index fotósa pedig épp arra járt.

 

 

BRÉKING2!!!!!!!! Mucsi vett egy új inget a szavazásra? (Fotó: Mucsi Tamás Facebook) – frissítés: Mucsi Tamás is a Makó Híradó élő tudósítását nézi! Az ing nem új…

 

11:03

Részvételi adatok a térség néhány településéről 9 óráig:

Kiszombor 11,24 százalék

Apátfalva 9,65 százalék

Csanádpalota 9,66 százalék

Pitvaros 11,49 százalék

 

10:50

Lázár János is volt már szavazni, a térség országgyűlési képviselője erről videót is töltött fel a közösségi oldalára.

 

A képviselő a Promenádnak azt nyilatkozta, a szavazóbiztosoktól azt a visszajelzést kapta, hogy sokan mennek el szavazni, ami mindenképpen jó hír.

– Azt tapasztalom, hogy a vásárhelyi-makói választókörzetben nagy a Fidesz támogatottsága. Ugyanakkor én nem felméréseket és közvéleménykutatásokat, hanem választást szeretek nyerni – fejtette ki Lázár. Kiemelte, az európai parlamenti választás legfőbb kérdése, hogy felébrednek-e az európai emberek, valamint képesek lesznek-e arra, hogy megvédjék a saját nemzeti identitásukat.

10:28

Továbbra is jóval magasabb a makói részvétel az országos átlagnál. A 14. számú szavazókör – Erdei Ferenc tér 7. – tart legelőrébb, 14,44 százalékkal. Lemaradt kicsit a 9. számú szavazókör – Tulipán utca 40/B. -, itt elmarad a részvétel az országos átlagtól, a 10 órás adatok alapján 6,43 százalék.

A makói teljes részvétel 11,87 százalék.

10:16

– Nagyon örülök annak, hogy a részvételi arány sokkal magasabb az országos átlagnál, főleg, hogy a 2004-es 38,5 százalékos eredménye után 2014-re nagyot zuhant, amikor az országos átlag 28,9 százalék volt. A makói részvétel pedig ennél is alacsonyabb volt, mintegy 26 százalék, ha jól emlékszem. Úgy látom a makóiak most fontosnak tartják, hogy véleményt mondjanak nem csak az országos, hanem az Európai parlamenti választáson is. Számunkra az a fontos, hogy minél többen vegyenek részt a választáson. – mondta el portálunknak Farkas Éva Erzsébet miután leadta szavazatát.

A polgármester hozzátette: szeretné, ha a nap végén elérné a 40 százalékot a részvétel Makón.

 

navigate_before
navigate_next

 

10:04

A hazai részvételi arány a 9 órás adatok szerint 7,78 százalék. 2014-ben ez a szám 5,25 százalék volt, 2009-ben pedig 6,03 százalék. Hamarosan jövünk a térségi adatokkal is.

09:47 

– Én már szavaztam, szavazzon ön is! – írta a miniszterelnök a közösségi oldalára.

 

09:30

– Nagyon sokat foglalkoztunk Makón az Európai Parlamenti választások témájával, rengeteg fórumot tartottunk, igyekeztünk tájékoztatni a lakosságot. Nagyon sok háztartást kerestünk fel, azt gondolom ez is közrejátszik abban, hogy Makón a részvétel magasabb lehet, mint az országos adat. Bízom benne, hogy a végén is magasabb lesz, annak örülnék, ha minél többen elmondanák a véleményüket. – mondta el portálunknak Czirbus Gábor a kora reggeli részvételi adatokról.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az alpolgármester hozzátette: korábban is várható volt, hogy nagyobb lesz a részvétel, mint 2009-ben vagy 2014-ben, mert most olyan tétje van a választásnak – a bevándorlás kérdése -, amit a határ mellett élők a saját bőrünkön érezhettek. Czirbus Gábor ezért úgy gondolja, mindenki szeretne most beleszólni az Európai Parlamenti választásba, itt Makón és Magyarországon is, mert komolyan foglalkoztatja az embereket, hogy kik fognak többségbe kerülni, azok akik támogatják, vagy azok, akik elutasítják a bevándorlást.

08:54

Szavazni csak érvényes okmányokkal lehet! Akkor sincs viszont nagy baj, ha most jön rá, hogy lejárt a személyi. A Kormányhivatalokban ugyanis rendkívüli nyitvatartás van. Erről itt talál információkat: https://kormanyablak.hu/hu/rendkivuli-nyitvatartas

A szavazás ideje alatt, 6 és 19 óra között a Makói Járási Hivatal is nyitva tart!

08:35

A reggel hét órás adatok alapján a makói részvételi arány magasabb az országos átlagnál, 462 választópolgár ment el szavazni eddig. Ez 2,44 százalékot jelent.

08:20

Bár az országos átlag 1,48 százalék, Makón hat olyan szavazókör is van, ahol az állampolgárok több mint 3 százaléka volt már szavazni.

A rekordot 4,03 százalékkal az 1. számú szavazókör – Csanád vezér tér 6. – tartja a reggel hét órás adatok alapján, míg legkevesebben a 21. számú szavazókörben – Szép utca 2.-4. – voltak (1,03 százalék).

08:06

Elkezdtük összesíteni, hogyan állunk Makón. Hamarosan innen is mutatjuk az első adatokat.

07:44

Jó reggelt Makó és térsége! Önök voltak már szavazni? A Nemzeti Választási Iroda első adatai szerint reggel 7 óráig az állampolgárok 1,48 százaléka adta le voksát. Jól haladunk, a két legutóbbi EP választás során ennél kevesebbel indítottunk.

2019: 1,48 %

2014: 0,96%

2009: 1,07 %