Hírek Makó Színes

Különlegesen jó ételek készültek a Grillfesztiválon

17. alkalommal szervezték meg a Kemencés és Hagymás Grillfesztivált: a hagyományokhoz híven ismét volt főzőverseny, ahol idén egy új díjat is kiosztottak.

Ha május, akkor Kemencés és Hagymás Grillfesztivál: a Váll-Ker Kft. termékbemutatójával egybekötött főzőversenyére idén kevesebben jelentkeztek, de ahogy Némedi József főszakács elmondta, minden elkészült étel különleges és jó volt, amelyet bátran meg mertek kóstolni. A díjak átadásában közreműködött Farkas Éva Erzsébet polgármester is. Az átadó előtti köszöntőjében elmondta, a rendezvényről a lokálpatriotizmus, hiszen a makói Vál-Ker Kft. immáron 27 éve tesz a helyi és térségi munkavállalókért.

Idén a főzőversenyt Kovács Edit Tünde és csapata nyerte. Az első helyezett elárulta, ők már egy összeszokott baráti társaság, hiszen többször is összejönnek főzni. Így a gyakorlás már adott volt, sőt: még Vál-Ker grillsütőben is tud otthon sütni-főzni.

– A mai napra több étellel készültünk: töltött nyúllal zöldégágyon, fürjet töltöttünk, rozmaringos sült burgonyát sütöttünk, de hajtogatott tepertős pogácsát és túrós lepényt is feltálaltunk – mesélte Edit, aki „A fesztivál legjobb ételérért” járó díjat vehetett át Tóth Istvántól.

A nap háziasszonya Szentpéteri Csilla volt: mint elmesélte, korán érkezett, így azt is láthatta, hogy gyújtanak be a kemencékbe. Idén már harmadik alkalommal zsűrizhetett, ezért már rutinosan mozgott a finomságok között.

– Ha ki kéne emelnem egy ételt, akkor a marhapofát emelném ki, mivel finom omlós volt és én is hasonlósan ízesítem. Bár 3-4 hónapja diétázok, nem tudtam ellenállni neki! A másik, amit megemlítenék az a túrós lepény volt, amely visszaidézte azokat az időket, amikor nagymamámnál kellett lenni 12 órára, hogy a frissen, a sütőből kivett lepényből tudjunk enni – mesélte a zongoraművész.

navigate_before
navigate_next