Kék hírek

Kamionokban bújva próbáltak átjutni Röszkénél a migránsok

Az utóbbi két napban több kamionban is migránsokat találtak Röszkénél, összesen 19-en próbáltak bejutni az országba – számolt be az esetekről a police.hu.

A járőrök 2019. május 24-én nem sokkal 4 óra után egy lengyel honosságú kamion rakterében három határsértőt találtak megbújva, majd 11 órakor további négy illegális migránst tartóztattak fel, ők egy szerb kamionban próbáltak átjutni a határon.

Szombat délelőtt egy orosz honosságú kamion rakterében három illegális migránst találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szintén a mai napon 14 óra 40 perckor egy, öt perccel később kettő, majd 15 óra 50 perckor további két határsértőt találtak megbújva két lengyel és egy török honosságú kamion rakterében. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Végül 17 óra 30 perckor egy szerb honosságú kamion rakterében négy illegális migránst találtak megbújva. A férfiak közül egy afgán-, a többiek bangladesi állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Forrás: police.hu