Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

78 kisgyermeket és szüleiket köszöntötték a sportcsarnokban, több száz játék talált gazdára a Figyi gyereknapi akciójának köszönhetően, nemzetközi versenyen győzött a Návay csapata, lecserélték a maroslelei volt jegyzői lakás tetőszerkezetét – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

2014-ben a városvezetés szimbolikus döntésként több mint kétszeresére, 100 ezer forintra emelte a bébikötvény összegét, amelyet az idei évben először tegnap az önkormányzati képviselőkkel közösen adott át Farkas Éva Erzsébet.

Akárcsak az előző években, idén is számos gyereknek csalt mosolyt az arcára a Figyi Coffee & Rendezvényház: a meghirdetett gyűjtésükhöz nagyon sokan csatlakoztak, így több száz játék találhatott gazdára a Pápay óvodásai és iskolásai között.

Ötnapos futótábornak adott otthont a héten a Grand Hotel Glorius. A rendezvényre az ország számos pontjáról érkeztek; a mintegy harminc résztvevő a makói négycsillagos szálloda mellett a város nevezetességeit és természeti szépségeit is felfedezte.

A GENIUS, a tehetséges diákokért mozgalom keretében hetedik alkalommal rendezték meg a Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákversenyt, amelyre Szerbia mellett Magyarországról és Szlovákiából is érkeztek csapatok. A nemzetközi versenyen első helyet szerzett a Návay.

Háromhetes gyakorlatát töltötte 11 francia cserediák a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az utolsó napon közös pizzasütéssel és kvízzel búcsúztak az escatalensi vendégektől, az igazgató pedig portálunknak elmondta: szeretettel várják a makói diákokat.

Újabb, jelentős lépést tettek a kivitelezők a maroslelei főtéren álló egykori jegyzői lakás épületén, annak immár a tetőszerkezetét is lecserélve.

Újabb videóval jelentkezett közösségi oldalán Lázár János: az európai parlamenti választásról osztott meg videót a térség országgyűlési képviselője.

A mai napot pedig a Brains dalával indítjuk!