Hírek Makó Színes

Több száz játék talált gazdára a Figyi gyereknapi akciójának köszönhetően

Akárcsak az előző években, idén is számos gyereknek csalt mosolyt az arcára a Figyi Coffee & Rendezvényház: a meghirdetett gyűjtésükhöz nagyon sokan csatlakoztak, így több száz játék találhatott gazdára a Pápay óvodásai és iskolásai között.

2017-es indulása óta lepi meg évről-évre a gyerekeket a Figyi Coffee, mint Csőke Norbert portálunknak elmondta: szeretnék ezzel a városban élő hátrányos helyzetű gyerekeket támogatni és egy picit meglepni őket, foglalkozni velük. Tavalyelőtt tartották első gyereknapjukat, azóta mindig megkeresnek egy-egy intézményt.

navigate_before
navigate_next

– Most, 2019-ben a Pápay Endre Oktatási Intézményt választottuk ki, a vezetővel egyeztetve, hogy milyen korosztálynak tudunk segíteni, mire van az ott lévő gyerekeknek szükségük. Játék volt az elsődleges cél, rengeteg játékot gyűjtöttünk és ruhát kaptunk, amit a mai nap még bejuttatunk az oktatási intézménybe – fogalmazott az ügyvezető. Mint kiemelte: a kezdeményezés mellé állt nagyon sok magánember; a 4-500 játék mellett női tisztasági csomagot és ruhákat is ajánlottak fel, illetve egy kerekesszék is felajánlásra került Szántó Tibornak köszönhetően, továbbá a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott az akcióhoz.

A délelőtti programon nemcsak játékot választhattak a gyerekek, hanem édesség és limonádé is várta őket, illetve egy közös fotó is készült.

– Én úgy gondolom, hogy nagyon örültek neki, mindenkinek az arcán mosoly volt, magában az intézményben is sok program van nekik a mai napon, hiszen a hétvégén gyereknap, úgyhogy bízunk benne, hogy szebbé tudtuk varázsolni ezt a napot! – mondta el Csőke Norbert.