Térség

Locskai Zoltán: Nagylakon nem csak a médiából ismerjük a migrációt

Nagylak polgármestere szerint Magyarország a lehető legtöbbet megtette azért, hogy a migrációs nyomás dacára ebben az országban a magyarok magyarok maradhassanak. Az uniós választás tétje szerinte az, hogy az ország és a kontinens tud-e védekezni az ellenőrizetlenül bejönni kívánkozók ellen.

– Az ember azt hinné, hogy két világ létezik, az egyik Brüsszelben, ahol is a vezető politikusok úgy gondolják, hogy nincs migráció és egyáltalán ezzel a kérdéssel talán nem is érdemes foglalkozni. A valóság pedig az, hogy amennyiben a tagállamok egy része nem védekezik a migráció ellen, akkor azt tapasztaljuk, hogy hívatlanul, ellenőrizetlenül, számunkra idegen emberek lépnek be az Európai Unióba, s ott mintha számukra semmifajta korlátozás nem létezne, s úgy mozognak Európában, mintha az az övék lenne – mondta Locskai Zoltán.

Nagylak polgármestere hozzátette: – Itt Nagylakon még inkább érzékelhető az, hogy mit jelent, mit jelenthetne a migráció. Mi, ebben a községben nem a médiából ismerjük a migrációt, hanem saját magunk tapasztaljuk, tapasztaltuk is, hiszen itt két határátkelő is működik. A migráció jelenleg is létezik, hiszen a határátkelőkön megbújva, embercsempészek segítségével heti rendszerességgel 10-20-50-en is próbálnak bejutni Magyarországra, s ezzel az Európai Unióba is.

Locskai Zoltán szerint sikerülne is nekik, ha a határrendészet dolgozói nem állnának a helyzet magaslatán.

– A vasárnapi uniós választás igazi nagy tétje szerintem az, hogy Magyarország és természetesen Európa is, mennyire tudja megőrizni ebben a tekintetben a függetlenségét és tud-e védekezni azok ellen az idegen, ellenőrizetlenül bejutni kívánó emberek ellen, akik jelenleg – mondhatjuk úgy -, hogy ostromolják a határokat. Úgy gondolom, Magyarország tette meg a legtöbbet ebben az ügyben abból amit tehetett, hiszen az általunk választott politikusaink naponta-hetente vívnak csatákat a nemzetközi színtéren azért, hogy ebben az országban a magyarok magyarok maradhassanak.