Makó Színes

Futóknak is remek választás Makó és a Glorius

Ötnapos futótábornak adott otthont a héten a Grand Hotel Glorius. A rendezvényre az ország számos pontjáról érkeztek; a mintegy harminc résztvevő a makói négycsillagos szálloda mellett a város nevezetességeit és természeti szépségeit is felfedezte.

A sporteseményre már ötödik alkalommal kerül sor, de először választották Makót helyszínnek a szervezők. – Minden esztendőben két alkalommal, a tavaszi és őszi időszakban biztosítunk táborozási lehetőséget a futás iránt érdeklődőknek. Az edzések mellett informatív előadások is szerepelnek a programban a területhez kapcsolódóan. Arra törekszünk, hogy az ország különböző részeire látogassunk el és itt még nem voltunk – avatott be a választás körülményeibe Birta Brigitta.

A Runner’s World Magyarország főszerkesztője elárulta, a végső döntést egy nagyobb tájegységen belül az határozza meg, hogy milyen futóterepek vannak. Mivel ezúttal kezdők és haladók számára egyaránt meghirdették a részvételi lehetőséget, ezért az alföldi sík vidék ideálisnak bizonyult a lebonyolításra. Emellett fontos szempontot jelent mindig a szálloda is. – Olyan helyet kerestünk, amely biztosítja a tápanyagban gazdag étkezést, a sportolóknak, esetleg ételallergiásoknak is a megfelelő táplálkozást. Az aktív időbeosztás mellett fontos számunka a rugalmasság, és a színvonalas szolgáltatások, a wellnessezés lehetősége is, illetve legyen mód az előadások, konferenciák megtartására is. Ezekben a Glorius tökéletesnek bizonyult – lelkesedett Birta Brigitta. Mint kiderült, táborozóik jelentős része még nem ismerte Makót, amit most sikerült alaposan feltérképezniük.

Futás közben eddig már felfedezték a település nevezetességeit és a Lombkorona sétányt és technikai edzést tartottak a Petőfi-park rekortán pályáján is. A hétvégi hosszú futást követően pedig a Hagymatikumban fognak felfrissülni a résztvevők. – Nagyon jó útvonalak vannak a városban és a környéken is, csendes utcákon, kevés szmog és kis forgalom mellett, változatosan lehet itt futni, mindenkinek csak ajánlani tudom – összegzett az alkalmat lebonyolító szervezet lapjának főszerkesztője.

– Nagyon örülünk a vendégeink elégedettségének, amiért igyekszünk mindent megtenni, így az étkezésre vonatkozó speciális kéréseket is teljesítjük. Igazán mozgalmas időszakot élünk most meg, esküvők, ballagások, családi programok és osztálytalálkozók közkedvelt helyszíne a szállodánk – tájékoztatott Csábi Mihály. A Glorius igazgatója hozzátette, már gőzerővel készülnek a nyári szezonra, amelyre a belső térrel harmonizáló terasz megvalósítását célozták meg.