Kiemelt hírek Makó

Kocsis Máté: Európában nem Bangónék állnak velünk szemben

A Fidesz makói kötődésű frakcióvezetője Lázár Jánossal és Farkas Éva Erzsébettel tartott közös utcafórumot Makón. Kocsis Máté szerint nem szabad belekényelmesedni abba, hogy a sokadik választás esélyese a Fidesz-KDNP, mert Európában nem olyan harmatgyenge az ellenzék, mint a hazai.

A Szent István téren tartott utcafórumon először Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a résztvevőket, akiket egyúttal arra is buzdított, hogy mindenképpen vegyenek részt a május 26-i Európai parlamenti választáson. Az öt évvel ezelőtti, mindössze 30 százalék körüli részvételt Lázár János is kiemelte, hozzátéve, hogy az bizony nagyon alacsony ahhoz képest, hogy mennyi olyan szabályt hoznak már meg Brüsszelben, ami minden magyar ember életét befolyásolja.

A térség országgyűlési képviselője egy egyszerű példával érzékeltette, miért is fontos szerinte, hogy minél többen menjenek el szavazni. Mint elmondta, nemrég a térség polgármestereivel közösen járt a csanádpalotai és nagylaki határon, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy 300 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik kamionokban elrejtőzve próbálnak meg illegálisan Magyarországra jutni.

– Tucatszám próbálkoznak az embercsempészek illegális bevándorlókat bejuttatni. A baloldali és liberális politikusoknak, akiknek a jó isten elvette a józan eszét itt Makó városában is, folyamatosan azt hazudják, hogy nincs bevándorlás, azoknak azt ajánlom, hogy menjenek el innen pár kilométerre Csanádpalotára és kérdezzék meg a rendőröket és határőröket, hogy létezik-e ez a probléma. – hangsúlyozta Lázár János.

 

navigate_before
navigate_next

 

Kocsis Máté kiemelte, nem szabad belekényelmesedni abba, hogy a Fidesz-KDNP sokadik választáson is esélyesként indul, mert az esélyesség nem győzelem, nincs lefutott meccs. A tét ráadásul jóval nagyobb, mint amit a korábbi Európai Parlamenti választáson megszoktunk, a döntést pedig később nem is lehet megmásítani.

– Ha egy adópolitikai kérdésben egy kormány hoz egy rossz döntést, az emberek elzavarják, és a következő kormány vissza alakítja. A bevándorlás kérdésében viszont nem lehet többet dönteni. – mondta el a Fidesz frakcióvezetője.

Ebben a kérdésben pedig az ellenzékre nem lehet számítani, tette hozzá, mert az ő politikai tevékenységük abban merül ki, hogy gyalázták a kormányt. Márpedig a bevándorlásról szóló európai vita neheze még csak most következik majd.

– Ott nem Bangóné áll majd velünk szemben, vagy nem Kunhalmi Ágnes, akik hason, vagy háton fekve, vagy nem is tudom hogyan szoktak érdemi politikai nyilatkozatokat tenni. – fogalmazott.

Hozzátette: az európai vitákban nem ők az ellenfelek, egy olyan hatalmi gépezettel kerül szembe a kormány szembe, ahol nincsen annál nagyobb erő, mint a választói akarat. Ezért Kocsis Máté szerint, amikor azt mondják, hogy nagyon sok támogatói szavazatot szeretnének, akkor nem arról van szó, hogy az eddigi 12 helyett mondjuk 13 képviselőt akarnak küldeni az Európai Parlamentbe, a nagy arányú választói felhatalmazás, ami a kormány mögött áll, segít a brüsszeli vitákban.

Ezért nincs olyan, hogy felső határ, nincsen százalék, jóslás, közvélemény kutatás, minden mérlegelést a választások utánra kell hagyni. A kormány ugyanis nem tud máshoz fordulni, mint a magyarok egységes akaratához, amit ha a többség megmutat, akkor azt nincs az a brüsszeli asztal, ahonnan le lehet söpörni.

Mint mondta, az ő nagyobbik gyermeke 2014-ben született, akkor még nem is voltak migrációval kapcsolatos hírek, pár év alatt viszont hatalmasat fordult Európa képe. A biztonság romlásáért azonban senki nem vállal felelősséget.

– Az elmúlt 3-4 évben több mint 30 terrortámadás történt Európa szerte, amelyet bevándorló hátterű emberek követtek el, ezekben több mint 1300 ember sebesült meg, és több százan haltak meg. A politikai felelősségért még senki nem jelentkezett Brüsszelből. Sőt, nem hogy nem jelentkezett, továbbra is arra akarnak rávenni minket, hogy továbbra is támogassuk azt a migrációs politikát, ami veszélybe sodorta az egész kontinenst. – hangsúlyozta.

A Fidesz frakcióvezetője azt is hozzátette, tiszteljük, becsüljük és szeretjük a Nyugat-Európai embereket, országokat, és a vezetőiket is, de a saját szuverenitásunkra vonatkozó állásfoglalásunkon ez nem változtat,

mi nem alárendeltnek, és nem szolgának mentünk az Európai Unióba.

Partnerséget vállaltunk, mondta, el tudjuk dönteni, hogy mit szeretnénk, nem tartjuk helyesnek amit egyik-másik ország csinál, viszont azt kikérjük magunknak, hogy bele akarjanak bennünket is kényszeríteni abba a hibába, amibe ők már beleestek.

 

navigate_before
navigate_next