Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Új helyre költözött a csanádpalotai Gyermekjóléti Szolgálat, Pitvaroson és Csanádpalotán tartott utcafórumot Lázár János, a Makoládé új dizájnját és ízeit is bemutatták a fogadóórán, angol és szerb nyelvi képzés indult Makón – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Nem lehet jobb helye az adófizetők pénzének, mint ha gyermekekre költik, hangsúlyozta a csanádpalotai felújított Gyermekjóléti Szolgálatának átadásán Lázár János. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: minden településnek az a kötelessége, hogy támogassa a családokat, mert a közösségek jövője azon múlik, hány gyerek születik, és milyen körülmények között nőnek fel. Lázár János a tegnapi napon Csanádpalotán és Pitvaroson is tartott utcafórumot az Európai Parlamenti választások tétjéről és a Fidesz-KDNP programjáról.

Május 26-án arról rendelkezhetünk, hogy Európa maradjon-e az európaiaké, Makó maradjon-e a makóiaké, vagy adjuk át a helyet egy más kultúrából, más civilizációból érkező tömegnek – mondta el portálunknak az európai parlamenti választások tétjéről Farkas Éva Erzsébet. Makó polgármestere tegnap fogadóórát is tartott, ahol a Makoládé új dizájnját és ízeit is bemutatták.

A Család és KarrierPONT által indult nyelvi képzés Makón: az angol és szerb nyelvű, 20 órás tanfolyamra hatalmas volt az érdeklődés. Főleg a turisztikai és vendéglátás szektorból érkeztek a résztvevők.

Egy pályázatnak köszönhetően műszaki mentési felszerelést vehetett át a Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. A feszítővágó mintegy 1 millió 200 ezer forintba került.

A mindennapok élő hagyománya is megjelenik a Rozsdamaró új lemezén – a zenekar második, a pásztorok zenei hagyományához kötődő nagylemeze a Mély címet viseli.

A mai napot pedig az Irie Maffia dalával indítjuk!