Hírek Makó Sport

Ismét bizonyított a MR Power Sportegyesület

Áprilisban és májusban több megmérettetésen öregbítette, öregbíti a város hírnevét a MR Power Sportegyesület. Az elmúlt időszakban hat 1. helyet, négy 2. helyet, egy 3. helyezést és egy 5. helyezést értek el.

Május első hétvégéjén rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát, ahol a makói MR Power Sportegyesület versenyzői is részt vettek. Marton Gergely RAW junior erőemelésben, guggolásban és felhúzásban indult a mínusz 82,5 kilogrammos súlycsoportban. Eredményeit nézve erőemelésben ezüstöt, felhúzásban és guggolásban aranyérmet szerzett.

– Ez volt az utolsó országos verseny, ahol juniorként indultam, ezért a felnőtt korcsoportban is neveztem, ahol guggolásban az első helyet szereztem meg – mesélte az erőemelő. Az open korcsoport erőemelésben és felhúzásban második, míg guggolásban első helyet ért el. – Úgy érzem, várom már a jövő évet felnőtt versenyzőként, immáron élesben.

Gergely május 26-án az Európa Bajnokságon vesz részt, ahol felhúzásban fog indulni. Elmondta, az EB-n jobban szeretne teljesíteni: a fogyás miatt nem tudta azt az eredményt hozni, amit szeretett volna, de mindenképpen maradni szeretne a -82,5 kilogrammos súlycsoportban. Áprilisban a VitaFlex versenyén indult, junior korcsoportban nevezett felhúzásban: ahogy elmondta, 280 kilogrammot sikerült felhúznia és ezzel az első helyet szerezte meg.


Boldizsár Zoltán a versenyen.

Az egyesülethez három új személy is csatlakozott, akik most debütáltak versenyek tekintetében Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán: Majoros Róbert, a MR Power Sportegyesület alapítója elárulta, immáron Szegedről és Vásárhelyről is hozzájuk járnak a sportolni vágyók.

Fodor Kornél Junior korcsoportban -90 kilogrammos súlycsoportban nevezett felhúzásban, és egyből az első helyet szerezte meg a 232.5 kilogrammos felhúzásával. Ifjabb és idősebb Korom Dezső is új tagok az egyesületnél. Idősebb Korom Dezső bronzéremmel térhetett haza: a RAW fekve nyomásban, -90 kilogrammos súlycsoport Masters korcsoportban 172 kilogrammot nyomott. Ifjabb Korom Dezső RAW fekvenyomás -100 kilogramm, junior csoportban abszolút első helyet ért el a 202,5 kilós nyomásával.

Boldizsár Zoltán nemrég csatakozott az egyesülethez. Az Open -90 kilogrammos súlycsoportban nevezett guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban: Zoltán 190 kilót guggolt, 105 kilót fekve nyomott és 222,5 kilót húzott fel. Továbbá Miklai Péter Pál is ismét versenyzett: ő Junior -75 kilogrammban indult és összeredményével 2. helyet ért el.


Miklai Péter Pál a versenyen.

Róbert elárulta, további versenyeken szeretnének részt venni a közeljövőben: például a Muscle Beachen, a szlovákiai GPC Világbajnokságon, illetve Németországba kapott meghívást az Insanity Meet-re– ide közel 700 sportoló közül jutott be eredményeinek köszönhetően.

Fotók: MR Power Sportegyesület/Miklai Péter Pál.