Térség Top

Horváth Lajos: vasárnap mindenki menjen el szavazni!

Királyhegyes polgármestere arra kéri a helybélieket, hogy vasárnap menjenek el szavazni, éljenek demokratikus jogukkal és arra a pártlistára adják a voksukat, mely szerintük a legkedvezőbb módon képviselné Magyarországot az Európai Parlamentben.

– Meglátásom szerint a bevándorlás kezeléséről szól a vasárnapi európai parlamenti választás, mindenki hallott már erről, tisztában vannak vele a királyhegyesiek is. Úgy gondolom hogy azért is nagyon fontos, hogy minél többen menjünk el szavazni, hogy mutassuk meg azt az erőt, amit képvisel ez az – igaz, hogy számában kicsi magyar európai parlamenti képviselő gárda. De ahogy mondani szokták: kicsi a bors, de erős! – mondta Horváth Lajos.

A Királyhegyest negyedszázada vezető polgármester hozzátette: – Az Európai Unió működésében azért vannak olyan lehetőségek, hogy a kisebbségnek is vannak beleszólásai a dolgokba. Nem lényegtelen, hogy például a mezőgazdaság támogatások idejutnak-e Királyhegyesre vagy a térség településeire, de az sem, hogyan lesznek felosztva a kohéziós alapok. És persze az sem mindegy, hogy egyáltalán mennyi lesz a bennünket érintő támogatások összege – sorolta a királyegyesi polgármester.

Horváth Lajos azt is elmondta, hogy szerinte mindezek miatt józan ésszel már mindenki felérte, hogy miről szól ez az európai parlamenti választás.

– Mindenkinek azt javaslom, hogy vasárnap szánja rá azt a tíz percet, menjen el voksolni, éljen a demokrácia adta jogával. És a legjobb belátása szerint szavazzon annak a pártnak a listájára, mely számára a legszimpatikusabb, mely szerinte a legkedvezőbb módon képviselné Magyarországot az Európai Parlamentben – kérte Horváth Lajos polgármester a királyhegyesieket.