Hírek Térség

Felavatták a földeáki világháborús emlékművet

Egy pályázati forrásnak köszönhetően újulhatott meg a földeáki I. és II. világháborús emlékmű. A szobor talpazatán kiegészítve és ABC-sorrendben találhatóak meg a földeáki hősök nevei.

Megtörtént a földeáki I. és II. világháborús emlékmű felújításának második üteme: ahogy Hajnal Gábor elmondta, az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság pályázatán 800 ezer forintot nyertek el, amelyhez a testület további 380 ezer forintot biztosított. Ennek köszönhetően most már nem csak a szoborkompozíció szépülhetett meg, hanem a talapzatra az összes hős földeáki neve felkerült, akik az életüket adták a hazáért. Már csak egy lépés maradt ki a felújításból az időjárás viszontagságai miatt – a mécsestartót szeretnék a szobor elé helyezni.

navigate_before
navigate_next

A szobor avatásán részt vett dr. Kun-Szabó István is, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is. Köszöntőjében megemlékezett a földeáki hősökről is. Kiemelte, állhatatosságuk, kitartásuk és elhivatottságuk példamutató volt, amelyre számos írásban említést tesznek. Az emlékművet Olasz Attila plébános és Kotormán István református lelkész áldotta meg.