Hírek Térség

Új helyre költözött a csanádpalotai Gyermekjóléti Szolgálat

Nem lehet jobb helye az adófizetők pénzének, mint ha gyermekekre költik, hangsúlyozta a település felújított Gyermekjóléti Szolgálatának átadásán Lázár János. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: minden településnek az a kötelessége, hogy támogassa a családokat, mert a közösségek jövője azon múlik, hány gyerek születik, és milyen körülmények között nőnek fel.

Száz százalékos támogatással, 35 millió forintból újította fel azt az épületet a csanádpalotai önkormányzat, ahol elhelyezték a Gyermekjóléti Szolgálatot, mondta el Nyergesné Kovács Erzsébet az átadón. A polgármester hozzátette: önálló, minden igényt kielégítő, a jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő épület eddig nem állt rendelkezésre, korábban a Művelődési Ház emeleti részén, majd az idősek klubjában, szűk helyen voltak kénytelenek dolgozni a szolgálat munkatársai.

A korábban üresen álló épület felújítása után mostantól minden rendelkezésre áll, amire szükség van, így különálló interjú szoba, tárgyaló, gyermek sarok, teakonyha is. Az épület új bútorokat, nyílászáró cserét, hőszigetelést, napelemeket, és akadálymentesítést is kapott, az elektromos hálózatot is felújították.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az átadón Lázár János hangsúlyozta, a szociális területen dolgozók pontosan tudják, hogy ma két olyan csoport van Csanádpalotán, a Dél-Alföldi régióban, de az országban is, aki a legnagyobb segítségre szorulnak, az idősek, és a gyerekek.

Egyre intenzívebben kell az idősgondozással, a nappali ellátással foglalkozni, számos településen mind a mai napig megoldatlan a méltó időskor biztosítása, emellett pedig minden településnek kötelessége, hogy különösen támogassa azokat, akik fiatal felnőttek, családot akarnak alapítani, gyermeket vállalnak, hiszen ezek a gyerekek fogják jelenteni a települések jövőjét.

– Én annak vagyok a híve, hogy egy közösség, ha anyagi forrásai vannak, azokat befektesse. Mi lenne annál jobb befektetés Csanádpalotán, mint hogy a pénzüket, a magyar adófizetők pénzét, arra költik, ami mindannyiunknak a legfontosabb, ez pedig a gyermek. – mondta el a térség országgyűlési képviselője.

Hozzátette: egy ilyen épület rendbe hozása soha nem a négyzetméterről, a forintokról szól, hanem arról, hogy az ember megpróbál méltó munkakörülményeket, feltételeket teremteni azok számára, akik igénybe veszik a szolgáltatást, vagy akik gyakorolják a gyermekvédelemmel, családsegítéssel kapcsolatos hivatást.

Csontosné Kriván Magdolna intézményvezető az átadó ünnepségen elmondta, nagy öröm a mai nap számukra, sok munka és küzdelem révén valósult meg az épület felújítása. Egyúttal arra kérte a lakosokat legyenek rá büszkék, és becsüljék meg, mert minden ilyen beruházás a közösség megújulását támogatja.