Hírek Térség

Lázár: ha másodrendűként kezelnek minket Európában nem az a megoldás, hogy térdre borulunk

Pitvaroson és Csanádpalotán beszélt utcafórumokon a térség országgyűlési képviselője az Európai Parlamenti választások tétjéről és a Fidesz-KDNP programjáról. Lázár János szerint jelenleg Magyarországhoz úgy áll az Európai Unió, hogy a pénzünk, a piacunk kell, de jogokban már nem akarják megadni azt, ami jár.

Két oka volt annak, hogy 2004-ben beléptünk az Európai Unióba, az egyik, hogy Magyarország elveszítette a 20. századot, és már nem akart többet veszíteni, a másik pedig az a motiváció, hogy a gyermekeink és az unokáink jobb körülmények között éljenek, mint mi, mondta el a térség országgyűlési képviselője mai utcafórumain.

Ennek ellenére nagyon jól látszik, hogy sok kérdésben másodrendű állampolgárként kezelnek minket sokan, pontosan azért, mert Közép-Kelet Európában élünk:

a pénzünk kell, a piacunk kell, de közben jogokban nem akarják megadni nekünk azt, ami jár.

Egy ilyen világban, Lázár János szerint nem az a jó, ha térdre borulunk, beállunk a sorba, és feltesszük a kezünket, megadjuk magunkat pár fillérért, sokkal inkább az a megoldás, ha az ember a sarkára áll, és megpróbál egy erős országot megszervezni, egy erős közösséget felépíteni.

– Nagyon egyszerű ez, ha rajtam múlna, én alapvetően a nemzeti kiskereskedelmet, nemzeti energetikai vállalatokat, nemzeti tulajdonban lévő bankokat támogatnám, és nem a külföldi multikat támogatnám. Nem engedném meg, hogy Magyarország polgáraival Nyugat-Európa megetesse például az élelmiszeripari szemetet, mást adnak a magyar boltokban, mint Ausztriában vagy Olaszországban. – fejtette ki a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: a másik fajta európai politikusok ezzel szemben úgy gondolják, mindez már nem fontos, nem kellenek nemzetek, nem számít a nemzeti kultúra.

 

navigate_before
navigate_next

 

Lázár János a fórumokon kitért a polgármesterekkel közös, határátkelőn tett látogatására is, ahol tájékoztatást kaptak a határvédelmi intézkedésekről. Hangsúlyozta, Magyarországra összesen mintegy 56 millió határátlépést regisztrálnak, ebből 7,2 milliót Nagylaknál, amely Európa egyik legforgalmasabb határátlépési pontja.

– Naponta 3000 kamiont kell beléptetniük, és 300 százalékkal nőtt az olyan belépések száma, amikor a kamionokban illegális bevándorlók rejtőzködnek, akár csoportosan, akár egyesével. Aki politikusként azt hazudja, hogy nincs bevándorlás, vagy arról a hülyeségről beszél, hogy a bevándorlás nem jelent kockázatot, az nem tudja mi a valóság. Elég csak ide kimenni a határra. – jelentette ki a térség országgyűlési képviselője.

 

navigate_before
navigate_next