Hírek Térség

Feszítővágót kaptak a földeáki önkéntes tűzoltók

Egy pályázatnak köszönhetően műszaki mentési felszerelést vehetett át a Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. A feszítővágó mintegy 1 millió 200 ezer forintba került.

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program – SafeArea (ROHU41) – “ Safer communities in the crossborder area by improved disaster management” elnevezésű pályázat keretén belül egy új eszközzel gyarapodott a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépállománya. A műszaki mentéshez használatos szerkezet közel 1, 2 millió forintba került.

– Ez az eszköz nagy segítséget fog nyújtani a műszaki mentések során akár sérült személyek kiszabadításánál, vagy beszorult ajtók kinyitásánál. A feszítővágón kívül rendelkezünk szivattyúkkal, láncfűrészekkel és áramfejlesztőkkel, így azt mondhatjuk, hogy igen fejlett a technikánk – fogalmazott Varga Zoltán, az egyesület elnöke. Hozzátette, az elmúlt években arra törekedtek Balogh Róberttel, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó alezredesével, hogy az önkéntesek eszközállományát folyamatosan fejlesszék és karbantartsák, így mindig rendelkezésre állnak.

A földeákiak az Interreg pályázat keretén belül hamarosan átvehetik az új tűzoltóautójukat is, amelyet júliusra vállalt a cég. Ezt követően a valkányiakkal egy közös záróprogramra kerül még sor.

Borítókép: Facebook/Pirotext Kft.