Kiemelt hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: őrizzük meg a hazánkat olyannak, amilyen most

Május 26-án arról rendelkezhetünk, hogy Európa maradjon-e az európaiaké, Makó maradjon-e a makóiaké, vagy adjuk át a helyet egy más kultúrából, más civilizációból érkező tömegnek – mondta el portálunknak az európai parlamenti választások tétjéről Makó polgármestere.

– Meg kell őriznünk hazánkat és Európát olyannak, amilyennek megismertük. Számomra a döntés egyértelmű. A május 26-i európai parlamenti választás tétje, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e Európának – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet. Hozzátette, a magyarok már ezer éve védik Európát, a harcból pedig a makóiak is kivették a részüket.

– Ebben az esztendőben ünnepli városunk az újjászületésének 320. évfordulóját, őseink megcselekedték, amit megkövetelt a haza, az utódoknak mentették meg Makót. Döntésünkkor tudnunk kell, az európai polgárok többsége ma változást szeretne látni az unió vezetésében; szerintük a teljesítménye gyenge, a bevándorlás hátráltatja az EU gazdaságát – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester szerint a magyar kormány már bebizonyította, hogy minden támogatást megad Makónak és megvédi Magyarországot, megvédi annak határait. Ezt akkor tudja megtenni, ha a makóiak is segítik ebben.

Márpedig, ha Európa bevándorlókontinenssé válik, nekünk és utódainknak sem lesz módunk arra, hogy magunk válasszuk meg és alakítsuk ki saját életformánkat – emelte ki. Makó polgármestere ezért arra buzdít mindenkit, hogy május 26-án éljen állampolgári jogával, menjen el szavazni, és segítsen megőrizni a keresztény kultúránkat, hagyományainkat.