Hírek Térség

Végh Imre: a migrációt oldják meg azok, akik előidézték!

Május 26-án tartják Magyarországon az Európai Uniós parlamenti választást. Ez alkalomból dr. Végh Imre apátfalvi gyógyszerésszel beszéltünk. A szakember úgy gondolja, különbséget kell tenni bevándorló és migráns között, illetve azok oldják meg ennek az ügyét, akik előidézték.

Hamarosan ismét dönt az ország: a választópolgárok május 26-án arról szavaznak, hogy melyik párt képviselje Magyarországot az Európai Parlamentben. Ezzel kapcsolatban beszéltünk dr. Végh Imrével, aki Apátfalván gyógyszerész. Mint elmondta: a lakosság tájékozódott a témával kapcsolatban, azonban hogy ki, mit szűr le belőle, azt mindenki csak saját maga tudja. A gyógyszerész úgy látja, hogy az országos nagypolitikában sokan nincsenek tisztában, mi a tétje a május 26-i választásnak.

– Az illegális migrációval kapcsolatban úgy érzem, hogy a riporterek és a média összemossa a menekülteket a migránsokkal. A menekült az, akit üldöznek vallása, származása, politikai nézete, sokszor gazdasági helyzete miatt, aki az első országba belépve menekültstátuszt kap. A migráció vándorlást jelent: ez más célú és sokszor súlyos problémák is felléphetnek velük – fogalmazott Végh Imre. – A bevándorlókkal kapcsolatosan számos gond felmerült, például vallási, gazdasági, jogi, közbiztonsági vagy kulturális kérdések. Ha visszagondolok a történelmünkre, a nem hívott vendégek igen sok problémát okoztak már nekünk és akkor sem segítettek nekünk a nagyhatalmak.

Arra is kitért, hogy érdemes elgondolkozni, hogy a multikulturális Amerikában miért vannak különböző nemzetségű negyedek, amelynek lakói ragaszkodnak egymáshoz, viszont nem lehet integrálni őket.

Azt tudom javasolni, hogy mindenki menjen el szavazni és jól gondolja meg, kire szavaz. Ehhez elegendő információt kaptunk a kormányunktól is

– mondta a gyógyszerész. – Úgy gondolom, oldják meg azok a migránsproblémát, akik létrehozták. Ehhez vissza kell mennünk a törtélemben egészen a gyarmatosításig, de ha csak az Arab Tavaszra gondolunk, az is előidézte ezt a kaotikus állapotot a Közel-Keleten.

A probléma okozói oldják meg, amit előidéztek.