Hírek

Újabb rangos szakmai elismerésben részesült a Makói Városi Televízió

A 90 helyi televíziót tömörítő egyesület idén is három kategóriában írt ki pályázatot, a híradók mellett magazinműsorokkal, valamint dokumentumfilmekkel versenyeztek a televíziós műhelyek.

A zsűri tagjai Gulyás István az MTVA műsorvezetője, Buglya Sándor és Kocsis Tibor filmrendezők a kategória 19 alkotásából a  második legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Makói Városi Televíziónak ítélték az Egy elveszett napló nyomában című filmért.

A díjat Békéscsabán a Helyi Televíziók Országos Egyesületének  találkozóján vehette át a főszerkesztő és a stáb tagjai, Semetka Martina szerkesztő-riporter, Borka Péter rendező-vágó, akik 2 napot forgattak Olaszországban.

100 évvel az első világháború után előkerült egy napló, melyben Boros István Makóról bevonult katona írja le küzdelmeit, szenvedéseit és a háború borzalmait. Ennek a könyvnek a nyomába eredtek, hogy bemutassák az Isonzó-frontot ahol 1915 nyarától 1917 októberéig vívta az olasz haderő az osztrák-magyar seregekkel. Forgattak a Doberdó-fennsíkon, ahol az egyik legvéresebb csata zajlott, valamint meglátogatták azokat az emlékhelyeket, melyek ma már a régmúlt idők emlékeit őrzik.

Kisistók Tímea főszerkesztő elmondta, hogy a 2015 óta új szemlélettel működő helyi televízió munkáját eddig minden évben elismerték országos és nemzetközi szinten. Ez a mostani díj a nyolcadik.

Az ünnepélyes díjátadón a pályamunkákat méltatták majd a díjazottak alkotásaiból részleteket láthatott a közönség. Az est jubileumi volt, hiszen a Helyi Televíziók Országos Egyesületét 30 éve alapították ez alkalomból Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára köszöntötte a megjelenteket.