Kiemelt hírek Térség

Juhász Tünde: a szavazás nem csak jog, kötelesség is

A megyei kormánymegbízott portálunknak elmondta, szombaton 8-14 óra között, vasárnap pedig 6-19 óra között is nyitva tartanak a kormányablakok a járási székhelyeken. Juhász Tünde szerint fontos, hogy a polgárok kinyilvánítsák véleményüket, ezért a szavazáson való részvétel nem csak jog, hanem kötelesség is.

– Több választásra visszamenőleg az a tapasztalat, hogy mindig van olyan állampolgár, aki választás napján veszi észre, hogy lejárt a személyi okmánya. Ezért a választás napján, és az azt megelőző szombaton is nyitva tartanak a kormányablakok a járási székhelyeken. – hangsúlyozta portálunknak Juhász Tünde, hozzátette: rendkívül fontosnak tartja, hogy a választópolgárok minél nagyobb arányban menjenek el voksolni.

A kormánymegbízott szerint ugyanis nem csak egy-egy szavazatról van szó, hanem az állampolgárok véleményéről, amelyek az ország építőkövei.

– A szavazati joggal bíró állampolgároknak részt venni nem csak joga, hanem kötelessége is. Az a legkevesebb, hogy a saját sorsunk, életünk irányításába ilyen formában beleszólunk. – fogalmazott kérdésünkre Juhász Tünde.