Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A magyarság az erős nemzetállamokban érdekelt Lázár János szerint, a mikroszaporító laboratóriumot is felfedezhetik a Túra Galamb résztvevői, agrárfórumot tartottak Székkutason, hamarosan felavatják az óföldeáki sportparkot – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A május 26-i EP-választás sorsdöntő jelentőségű, hiszen irányt mutat Európának – véli Lázár János. A térség országgyűlési képviselője nagyinterjúnkban elmondja: a liberális mainstream által hirdetett világkormányzás és az erős nemzetállamokon alapuló európai közösség víziója áll harcban egymással, ennek pedig egyik kikristályosodási pontja a bevándorlás kérdése.

A tavalyi évben nagy érdeklődés övezte a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola ingyenes szakmai kirándulását, mintegy 21 osztály 466 diákja vett részt a programon. Az idei Túra Galamb első résztvevői Szentesről érkeztek Makóra, hogy betekintést nyerjenek az intézménybe.

A magyar mezőgazdaságban benne van az az erő, hogy az Európai Unió támogatásai nélkül is nyereséges legyen – hangzott el a Székkutason tartott agrárfórumon.

Csaknem 200 ezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) által indított petíciót, ezzel tiltakozásukat kifejezve az ellen, hogy Brüsszel az agrárforrásokból támogassa a bevándorlókat – ismertette Nagy István agrárminiszter.

A Nemzeti Sportközponthoz benyújtott, 9 millió 300 ezer forintos sikeres pályázatnak köszönhetően épült meg Óföldeákon, a Návay Aranka Idősek otthona szomszédságában a helyi sportpark, amelynek felavatására hamarosan sor kerül.

A mai napot pedig Calvin Harris dalával indítjuk!