Hírek Makó

A mediáció volt a témája a Női vállalkozók reggelijén

Hevesiné Kratochwill Katalin mediátor, life coach tartott előadást a Család és KarrierPONT által szervezett Női vállalkozók reggelijén. A szakember egy új konfliktuskezelési módszerről, a mediációról beszélt a résztvevőknek.

Nagy sikere van a Család és KarrierPONT által megszervezett Női vállalkozók reggelijének: kedden mintegy 25 fő részvételével zajlott a tanácsadás. A mai nap meghívott vendége Hevesiné Kratochwill Katalin mediátor, life coach volt, aki egy új konfliktuskezelési módszerről tanított a résztvevőknek.

– Ha egy problémánk vagy konfliktusunk van, akkor általában a panaszok, a vádak jönnek elő belőlünk. A mediáció a szükségletekre fókuszál. A „nem” helyett az „igenre”, a megoldásra keressük a lehetőségeket és arra törekszünk, hogy egy win-win helyzetet teremtsünk – fogalmazott a szakember.

navigate_before
navigate_next

A vállalkozásokban is nagy szerepe lehet a mediációnak, hiszen egy vezető sokszor találkozhat konfliktussal, vitás helyzettel. Azonban, ez a módszer abban segíthet, hogy a problémamegoldásban a vezető járjon el, ne adja ki a kezéből a megfejtést.